Probušena guma bicikla na znaku na putu: reklamiranje firme Bikes on the drive i usluge opravke

Početna > Reklame > Putovanje > Biciklizam

Firma Bikes on the drive servis i prodavnica spolja
Firma Bikes on the drive servis i prodavnica spolja

Firma Bikes on the drive je i prodavnica i servis koji pruža uslugu opravke biciklova u Vancouver-u, provincija Britanska Kolumbija, Kanada.

Firma Bikes on the drive je htela reklamiranjem da poveća kako prodaju samih biciklova i pripadajuće opreme tako i uslugu opravke u servisu za biciklove i zato je u svojoj reklami iskoristila već postojeće saobraćajne znake na putu u komšiluku.

Radionica i prodavnica firme Bikes on the drive iznutra
Radionica i prodavnica firme Bikes on the drive iznutra

Postojeći znak bicikla na putu je Bikes on the drive firma upotrebila da bi reklamirala svoje usluge opravke jer se tim putem svakako voze biciklisti i uvek je moguće da se nekom pokvari bicikl baš na tom mestu.

Saobraćajni znak ležećeg bajka reklamiranje firme Bikes on the drive
Saobraćajni znak ležećeg bajka firme Bikes on the drive

Znak ležećeg bicikla saopštava biciklistima da je na tom mestu dozvoljeno voziti bicikl.

A reklamni znak bicikla je napravljen tako što je kompresorom ofarbana belom bojom debela traka šablona na asfaltu koji je taman pa je na taj način znak veoma kotrastan i veoma uočljiv.

Upravo je firma Bikes on the drive grafički obradila i prilagodila postojeći znak bicikla na putu u svrhu biciklističkog reklamiranja firme tako što je svojim šablonom dodala zadebljanje na donji deo zadnjeg točka na mestu spajanja gume i asfalta.

Kada neko bilo prolaznik pešak ili biciklista spazi konture bicikla na putu sa zadebljanim delom zadnje gume odmah mu usled optičke varke biva jasno da bicikl ima ravnu gumu jer zbog već opštepoznatog zadebljanja gume ona izgleda kao da je probušena ili kako se popularno kaže ispustila je.

Web sajt, ulica i mesto firme Bikes on the drive
Web sajt, ulica i mesto firme Bikes on the drive

A onda kada prolaznik vidi natpis ispod mesta gde je guma probušena u gornjem redu „Bike Doctor“ jasno mu je da je firma doktor za opravljanje bajkova, a u drugom redu ispod je  „1350 Commercial DR“ dobro poznata ulica u komšiluku, i tada postaje jasno da je u pitanju reklamiranje firme koja je i specijalista za bajkove a i lekar za lečenje biciklova odnosno majstor koji pruža uslugu servisiranja bajkova.

Ovo bušno reklamiranje firme Bikes on the drive je bilo veoma uočljivo i što je najvažnije neverovatno jeftino, što znači ako je privuklo samo jednu mušteriju, kupca ili potrošača već se isplatilo, a da ne pričamo da se to kreativno reklamiranje firme opisivalo na intenetu.

Ocenite 🙂
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte 🙂

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
Zatvorite meni