Ogromni gumeni brisači stakla čiste vrata supermarketa: kako se reklamirati sa Colgate proizvodom Ajax

  • Post comments:0 Comments
            detaljnije…

Početna > Reklame > Velnes > Čistoća

Logo Ajax proizvoda
Logo Ajax proizvoda

Ajax je brend proizvoda za čišćenje: deterdženata, sprejeva…, u vlasništvu je Colgate-Palmolive firme, web stranica je en.wikipedia.org/ajax.

Sprej za čišćenje stakla Ajax proizvod
Sprej za čišćenje stakla Ajax proizvod
Znak i logo Colgate-Palmolive firme
Znak i logo Colgate-Palmolive firme

Firma Kolgejt-Palmoliv je Američka multinacionalna kompanija koja se bavi proizvodnjom proizvoda za domaćinstva kao što su: deterdženti, sapuni…, vlasnik je brenda Ajaks, sedište firme je u New York-u, SAD, web sajt je colgatepalmolive.com.

Web sajt Colgate-Palmolive firme
Web sajt Colgate-Palmolive firme

Colgate-Palmolive firma je smislila kreativan način kako se reklamirati ciljnoj grupi potrošača u Bucharest-u, Rumunija sa Ajax proizvodom deterdžentom za čišćenje stakala na: vratima, prozorima…

Ogromni brisači stakla na vratima hipermarketa: reklamiranje firme Colgate-Palmolive
Ogromni Ajax brisači stakla na vratima hipermarketa

Kako vidimo u ovom reklamiranju brenda Ajaksa, firma Kolgejt-Palmoliv je modifikovala ulazna vrata supermarketa, zamaglila je stakla mlečno belim efektom tako da izgledaju kao da su prljava, prašnjava i zamagljena.

Colgate-Palmolive firma je smislila kako se reklamirati sa proizvodom za čišćenje Ajax deterdžentom iz zasede u ambijentu, pa je na takva staklena klizna vrata takođe još postavila i 2 maske, levu i desnu, koje usled optičke iluzije nalikuju ogrominim gumenim brisačima stakla na mesta gde se obično nalaze držači za vrata.

Domaćica ulazi na vrata a gumeni brisači čiste stakla: reklamiranje proizvoda Ajax
Domaćica ulazi na vrata dok Ajax gumeni brisači čiste stakla

Kada domaćica stoji ispred tih staklenih vrata ništa ne može da vidi unutra jer su vrata zamagljena kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda Ajaksa ali kada ulazi unutra staklena vrata se otvaraju na levo i desno a pošto su vrata automatska i klizna baš tada se stvara optička obmana kao da 2 ogromna gumena brisača stakla čiste prljavštinu sa staklenih vrata jer se tada pruža kristalno čist pogled ka unutrašnjosti hipermarketa.

A onda se na billboard-u uočava i poznati naziv brenda logo Ajax velikim crvenim slovima na metalnim spojnicima, ispod je reč Staklo, pored levo i desno se opaža slogan na drškama gumenih brisača stakla „Za čistije prozore” i tada svima a naročito ciljnoj grupi domaćicama postaje jasna optička varka da je to u stvari koncept kako se reklamirala firma Kolgejt-Palmoliv i deterdžent proizvoda Ajaks za pranje i čišćenje prozora.

Tekst na engleskom: reklamiranje firme Colgate-Palmolive
Tekst na engleskom: reklamiranje proizvoda Ajax

Colgate-Palmolive firma je postavila bilbord na staklena ulazna vrata hipermarketa gde domaćice idu da kupuju proizvode za čišćenje: deterdžente, sprejeve, sapune…, i zato je obim prodaje Ajax proizvoda u tim izabranim supermarketima porastao za 34%.

Ovaj čisteći odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Kolgejtovim proizvodom Ajaks deterdžentom je privukao pažnju ne samo domaćica i ostalih koji kupuju proizvode u supermarketu nego i prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

0 0 vote
Article Rating
Ocenite
Ukupan broj ocena: 1 Prosečna ocena: 5
Šerujte 🙂
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments