Pizza kutija otvorena usta sa zalogajem: reklamiranje firme Colgate i proizvoda zubne paste Max Night

  • Post comments:0 Comments
            detaljnije…

Početna > Reklame > Velnes > Čistoća

Pasta za zube MaxFresh Night proizvod Colgate Palmolive firme
Pasta za zube MaxFresh Night proizvod Colgate Palmolive firme

Max Fresh Night je pasta za zube od metvice od 100g., proizvod Colgate brenda, osvežava dah, posle pranja zuba sa njom buđenje je sa osećajem svežine, pomaže u sprečavanju nakupljanja klica, bakterija…, takođe pomaže i u borbi protiv lošeg zadaha.

Znak i logo Colgate brenda
Znak i logo Colgate brenda

Colgate je brend firme Colgate-Palmolive, Kolgejt je linija proizvoda oralne higijene, od kojih je i proizvod MaksFreš Najt pasta za zube, web sajt je colgate.com.

Web sajt Colgate brenda
Web sajt Colgate brenda
Znak i logo Colgate-Palmolive firme
Znak i logo Colgate-Palmolive firme

Firma Kolgejt-Palmoliv je Američka multinacionalna kompanija koja se bavi proizvodnjom proizvoda oralne higijene, sedište firme je New York, eSADe, vlasnik je brenda Colgate, web sajt je colgatepalmolive.com.

Web sajt Colgate-Palmolive firme
Web sajt Colgate-Palmolive firme

Firma Colgate-Palmolive je htela reklamiranjem proizvoda MaxFresh Night paste za zube da istakne svežinu koja se postiže posle pranja zuba, i zato je lokalne picerije u Paris-u, Francuska snabdela specijalno dizajniranim pizza kutijama za večernju isporuku.

Pizza kutija otvorena usta: reklamiranje Colgate-Palmolive firme
Pizza kutija otvorena usta: Colgate pasta za zube

Kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Kolgejt-Palmoliv unutrašnjost kutije za pice je napravljena tako da usled optičke iluzije izgleda kao unutrašnjost usta:

  • Poklopac kutije je kao ogromna gornja vilica sa ogromnim zubima i nepcem između njih,
  • Pizza podseća na jelo u ustima gladnog ljubitelja pice,
  • Čak i parčići pizza-e isečeni izgledaju kao zalogaji,
  • A dno kutije kao ogromna donja vilica sa ogromnim zubima,
  • Čak je i boja kutije ružičasta kao boja desni, nepca i jezika,
  • A zubi su beličasti baš onakvi kakvi su u ustima.

Na plafonu gornjeg poklopca je poruka „Ne dozvolite da vaš dah od večere postane jutarnji zadah”, ispod je slika pakovanja paste za zube čija je svrha reklamiranje proizvoda MaksFreš Najt, na njoj je i logo Kolgejt brenda  a u donjem redu je kratak slogan „Probudite se sveži”.

Pizza i kutija u toku jela: reklamiranje Colgate Palmolive firme
Pizza i kutija u toku jela: Colgate pasta za zube

Ovo ciljano reklamiranje firme  Colgate-Palmolive je bilo usmereno ka fanovima pice koji vole kasnije uveče da jedu i kojima postaje jasna poruka jer u pizza-i ima pomešanih raznoraznih sastojaka: mesnatih, biljnih, začina, pa tolika raznovrsnost hranljivih sastojaka sigurno za posledicu ima jutarnji zadah jer bakterije čine svoje preko noći, one nikada ne spavaju, ne odmaraju i ne idu na godišnji odmor.

Usled optičke obmane otvorena kutija pice izgleda kao nečija otvorena usta sa zalogajem, oni koji imaju bujniju maštu bi možda čak pomislili da jedu pizza-u iz nečijih tuđih usta pa im zato postaje jasnija poruka na nepcu da treba očistiti zube i kompletnu usnu duplju kao što radi svaki pasionirani čistač zuba.

A neko drugi malo gadljiviji i osetljivi picaroš bi pomislio jesti picu iz tuđih usta, o kakve li grozote i onda bi verovatno i povratio.

Ono što je interesantno je da su svi zubi na broju a i svi su zubi u savršeno očuvanom stanju, potpuno zdravi, sjajni i beli a to govori da picaroš koji nudi pizza-u iz svojih usta redovno pere zube sa pastom za zube pa je mogućnost zaraze ipak manja i to je nekakva uteha onom koje jede tu picu iz kutije.

Tekst na engleskom, isporuka, izgled i poruka: reklamiranje Colgate-Palmolive firme
Tekst na engleskom, isporuka, izgled i poruka: Colgate pasta za zube

Ideja je dobra ali je mogla i drugačije biti urađena da se poruka reklamiranja proizvoda MaxFresh Night i fotka paste za zube postave ispod pizza-e, pa bi se za vreme jela picaroš pitao u čemu je ovde kvaka a onda kada pojede picu onda bi poruka bila ubedljivija i logičnija i imalo bi više smisla samim sledom događaja da posle pojedene pizza-e treba oprati zube a kao dodatno pojačanje poruke bi bile masne fleke koje ostaju na dnu kutije kao i mali parčići i mrvice koji bi se možda čak našli između zuba.

Dobra ideja, da podseti one koji imaju malkice slabije zube, pokvarene i načete karijesom da ih operu.

Ovo picasto reklamiranje firme Colgate-Palmolive i proizvoda MaksFreš Najt paste za zube je privuklo pažnju ne samo ljubitelja pice nego i prolaznika jer mnogi jedu u hodu ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove.

0 0 vote
Article Rating
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte 🙂
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments