Tamna šupljina u kaseti ormara fitnes kluba: kako reklamirati firmu GABA i proizvod Elmex pastu za zube

  • Post comments:0 Comments
      detaljnije…

Početna > Reklame > Velnes > Čistoća

Znak i logo Elmex firme
Znak i logo Elmex firme

Elmex je brend paste za zube koju proizvodi firma GABA, web sajt je elmex.de.

Web sajt Elmex firme
Web sajt Elmex firme

Znak i logo GABA firme
Znak i logo GABA firme

Firma GABA je proizvođač Elmex paste za zube sa sedištem u Therwil-u, Švajcarska, u vlasništvu je firme Colgate-Palmolive, web sajt je cpgabaprofessional.de.

Web sajt GABA firme
Web sajt GABA firme

Znak i logo Colgate-Palmolive firme
Znak i logo Colgate-Palmolive firme

Firma Kolgejt-Palmoliv je Američka multinacionalna kompanija koja se bavi proizvodnjom proizvoda oralne higijene, sedište firme je New York, eSADe, vlasnik je firme GABA, web sajt je colgatepalmolive.com.

Web sajt Colgate-Palmolive firme
Web sajt Colgate-Palmolive firme

GABA firma je htela ovim reklamiranjem proizvoda Elmex paste za zube da istakne njenu najveću prednost a to je da pomaže u sprečavanju stvaranja: rupa, šupljina i karijesa u zubima.

Vrata kasete ormara kao zubi sa desnima: reklamiranje firme Colgate-Palmolive
Vrata kasete ormara kao zubi sa desnima

U ovom kreativnom načinu kako reklamirati firmu Elmex, 12 tuba proizvoda Elmex paste za zube su postavljene u 12 kaseta ormara a nalepnice zuba su postavljene na 2 reda vrata kaseta ormarića gde se ostavlja garderoba u 15 najpopularnijih fitnes klubova širom Izraela sa prosečnih 2.500 članova po klubu.

  • Vratanca ormara su vertikalne orijentacije – visina je veća od širine, upravo su i zubi takvi vertikalne orijentacije,
  • Gornji i donji red vrata ormarića u sredini deli horizontalni razmak koji je taman, upravo su i zubi takvi deli ih horizontalna linija,
  • Veći deo površine vrata je bele boje a manji deo je ružičaste boje, upravo su i zubi takvi,
  • U gornjem i donjem delu vrata je polukružna ružičasta forma, usled optičke iluzije izgleda kao mali ružičasti mostić, upravo su i desni takvog oblika i ružičaste boje,
  • A kad se pogleda iz daljine usled optičke obmane beli deo vrata izgleda kao vertikalno belo jaje presečeno na pola horizontalnom tamnom crtom, upravo tako i zubi izgledaju.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda Elmex-a, kada se te nalepnice koje se nalaze na vratima kaseta gledaju iz daljine usled optičke iluzije izgledaju kao 2 reda belih zdravih zuba sa ružičastim desnima, jer kada se mi smejemo nekim uobičajenim osmehom, najčešće pokazujemo oko 6 zuba u svakom redu i upravo se toliki broj, 12 nalepnica nalazi na vratima ormara.

Poruka, informacije i tuba u unutrašnjosti kasete: reklamiranje firme Elmex
Poruka, informacije i Elmex tuba u unutrašnjosti kasete

Kako reklamirati firmu Elmex ciljnoj grupi članovima fitnes kluba u Izraelu, tako što je firma Colgate-Palmolive u 12 kaseta postavila uzorak Elmex paste za zube a na poleđini vrata od kasete ormarića je plakat na kome se nalazi: u levom gornjem uglu logo Elmex brenda, ispod je poruka „U mom ormaru je rupa”, pri dnu su dodatne informacije u vezi sa prednostima koje pruža korišćenje Elmex paste za zube, a na desnoj strani je fotografija 2 tube Elmex paste za zube.

Otvorena vrata kasete ormara kao pokvaren zub: reklamiranje firme GABA
Otvorena vrata kasete ormara kao pokvaren zub

Otvarajući vratanca kasete ormara član fitnes kluba usled optičke varke stiče utisak kao da postoji šupljina u zubu nastala od karijesa, kao da je zub pokvaren, jer je unutrašnjost kasete pre stavljanja garderobe prazna i tamna baš kao što je karijes na zubu taman i sa rupom.

A zatvarajući vratanca ormarića čija je unutrašnjost bila tamna član fitnes kluba sada gledajući u bela vratanca usled optičke iluzije stiče utisak kao da je uspeo da spreči stvaranje karijesa na zubu pranjem Elmex pastom za zube.

Samo za jedan mesec je oko 40.000 članova fitnes klubova u Izraelu videlo reklamiranje firme GABA i proizvoda Elmex paste za zube, oni su i bili ciljna grupa jer mlađa populacija koja čini većinu članova fitnes klubova vodi računa o svom zdravlju pa su i bili mogući kupci paste za zube.

Ovaj otvarajući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu GABA i proizvod Elmex pastu za zube je privukao pažnju i onih članova fitnes kluba na čijim kasetama ormara nisu bile nalepnice zuba ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove gde je bilo komentarisano.

0 0 votes
Article Rating
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments