Glavobolja i bol u leđima od pritiskajućeg bilborda: gde reklamirati firmu Bayer i proizvod Aspirin 500

  • Post comments:0 Comments
      kontakt…

Početna > Reklame > Velnes > Farmacija

Aspirin 500 je proizvod Bayer firme
Aspirin 500 je proizvod Bayer firme

Proizvod Bayer Aspirin 500 je lek koji ublažava bolove u: glavi, telu i mišićima; web stranica je apotekanet.rs/aspirin tablete 20x500mg.

Web stranica aspirina 500 Bajer firme
Web stranica aspirina 500 Bajer firme

Znak i logo Bayer firme
Znak i logo Bayer firme

Bajer je multinacionalna hemijska i farmaceutska kompanija koja proizvodi lekove, sedište firme je u Leverkusen-u, Nemačka a web sajt je bayer.rs.

Web sajt Bayer firme
Web sajt Bayer firme

Aspirin 500 lek pomaže kod ublažavanja bolova u leđima, glavi i mišićima i zato je firma Bayer smislila kreativan način gde reklamirati proizvod Aspirin 500 u Bucharest-u, Rumunija ciljnoj grupi koja može imati bolove u glavi i leđima.

Pogureni muškarac na ramenu nosi bilbord - reklamiranje firme Bayer
Pogureni muškarac na ramenu nosi bilbord

U svrhu reklamiranja Bajer firma je postavila na zid graffiti crtani lik zgurenog muškarca u zelenoj košulji sa kravatom i plavim farmericama kako nosi velik i težak svetleći billboard preko ramena zbog koga se sav iskrivio i faca mu se zgužvala od bola.

Usled optičke iluzije izgleda kao da je bilbord skliznuo sa zida na leđa muškarca, očigledno da je moderan urban muškarac i da je nenavikao na težak fizički rad.

Pri vrhu bilborda se nalazi i pitanje „Bol u leđima?“.

Klečeći muškarac na ramenima nosi bilboard - reklamiranje firme Bayer
Klečeći muškarac na ramenima nosi bilboard

Gde reklamirati proizvod Aspirin 500, pa na bilbordu koji kao da je usled optičke obmane pao sa plafona i skliznuo uz zid direktno na leđa klečećeg muškarca u crvenoj košulji sa kravatom i crnim pantalonama, pored njega je i kožna tašna što pokazuje da je on neki knjiški moljac ili kancelarijski pacov sav ukočen od sedenja nenavikao na dizanja.

On očigledno pokušava da podigne billboard ali mu je izgleda pretežak zbog koga mu se i faca zgužvala stvarajući tako optičku iluziju nesnosnog bola u leđima i ramenima ali na svu sreću tu su odmah i oslobađajuće Aspirin 500 tablete i to na dohvat ruke.

Pri vrhu bilborda se nalazi i pitanje „Bol u leđima?“.

Savijena dama nosi bilbord na ramenima - reklamiranje firme Bayer
Savijena dama nosi bilbord na ramenima

Vidimo povijenu crnokosu damu koja je obučena u zelenu haljinu i obuvena u plave čizmice i oslanja se na plavi kišobran što nam govori da dama ima stila i da drži do sebe, što pokazuje da se ne bavi baš mnogo fizičkim poslovima jer ne može da stigne od doterivanja.

Sagnula se od bola u leđima jer je očigledno ušinuta od preteškog billborad-a koji joj se izgleda usled optičke varke skotrljao sa stepenica direktno na leđa.

Pri vrhu bilborda se nalazi i pitanje „Bol u leđima?“.

Glava crvenokose devojke pritisnuta izmedju 2 bilborda - reklamiranje firme Bayer
Glava crvenokose devojke pritisnuta izmedju 2 bilborda

Kako vidimo u ovom reklamiranju firme Bayer izgleda kao da je usled optičke iluzije aspirin bilbord skliznuo horizontalno po zidu udesno verovatno zbog nestručnog postavljenog vešanja koje je popustilo.

Što je učinilo da je aspirin billboard pritisnuo na desni bilbord crtanu grafiti glavu crvenokose devojke i zbog toga se faca devojke zgužvala od pritiskajućeg bola u glavi.

Sa leve strane bilborda se nalazi i pitanje „Bol u glavi?“.

Bilbord ćoškom pritiska glavu muškarca na drzač rukohvata - reklamiranje firme Bayer
Bilbord ćoškom pritiska glavu muškarca na drzač rukohvata

Vidimo gde reklamirati proizvod Aspirin 500 na najbolji način, usled optičke obmane izgleda kao da je levi deo bilborda skliznuo na rukohvat verovatno jer su otpali osigurači koji ga drže na zidu, billboard je očigledno težak jer jednim ćoškom uspeva da deformiše i pritisne glavu muškarca na držač rukohvata.

Muškarac je obučen samo u belu kragnu i plavu kravatu što nam govori da je urban građanin koji se i ne bavi baš previše sportom a izgleda da se zaglavio između bilborda i rukohvata jer je pokušavao da ga preskoči kako bi što pre stigao negde gde je naumio, faca mu se zgužvala zbog nesnosnog bola u glavi ali na svu sreću tu su odmah i oslobađajuće Aspirin 500 tablete i to na dohvat ruke.

Sa leve strane bilborda se nalazi i pitanje „Bol u glavi?“.

Zgrceni muškarac sedi u tesnom bilbordu - reklamiranje firme Bayer
Zgrceni muškarac sedi u tesnom bilbordu

Vidimo muškarca u zelenoj košulji i plavim farmericama koji usled optičke varke ima bol u mišićima, uzrok njegovog grčenja je mali, skučen, tesan i nizak billboard u koji očigledno ne može da stane i koji ga očigledno jako pritiska zbog koga se sav zgrčio i faca mu se zgužvala od bola.

Muškarac u naručju drži listove papira što nam govori da je seo u bilbord da nešto pročita a onda je na njegovu nesreću verovatno negde sa plafona procurila voda navlažila i ohladila billboard a onda je dunula promaja i osušila ga a znamo da se stvari na hladnoći skupljaju a kada se navlažena stvar još i osuši uzrokuje dodatno skupljanje, što je verovatno uzrokovalo skupljanje i smanjivanje bilborda.

Sa desne strane bilborda se nalazi i pitanje „Bol u mišićima?“.

Gde je najbolje reklamirati proizvod Aspirin 500, pa u podzemnom prolazu Bukurešta, ciljna grupa su bili savremeni muškarci i žene nenavikli na težak fizički rad jer brzim penjanjem uz stepenice i uz još nošenje tereta mogu se javiti bolovi zbog preopterećenosti u leđima prve 3 slike, bolovi u glavi zbog pritiska 4 i 5 slika i bolovi u mišićima zbog skučenosti poslednja slika.

Na svakom billboard-u:

  • u centralnom delu se nalazi slogan „Zaboravite svakodnevni bol“,
  • desno od njega je karakteristična belo-zelena kutija na kojoj se nalazi naziv proizvoda Aspirin pri vrhu a
  • ispod je znak i logo Bayer-a.

Ovaj pritiskajući odgovor na pitanje gde reklamirati firmu Bayer i proizvod Aspirin 500 na zidu podzemnog prolaza u Bucharest-u je privukao pažnju prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

      kontakt…
0 0 votes
Гласање за чланке
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments