Upaljena štop svetla busa žigajući bol u slepoočnicama: reklamiranje firme Bayer i proizvoda Aspirina

  • Post comments:0 Comments
            detaljnije…

Početna > Reklame > Velnes > Farmacija

Ekstra snažan Aspirin proizvod Bayer firme
Ekstra snažan Aspirin proizvod Bayer firme

Proizvod Aspirin je lek koji proizvodi Bayer firma, najčešće se koristi za lečenje glavobolje, Ekstra Snažni Bajerov Aspirin od 500mg omogućava brzo i pouzdano oslobađanje od jakih glavobolja, web stranica je bayeraspirin.com/bayer-extra-strength-aspirin.

Web stranica ekstra snažnog Aspirina Bayer firme
Web stranica ekstra snažnog Aspirina Bayer firme
Znak i logo Bayer firme
Znak i logo Bayer firme

Bayer je multinacionalna hemijska i farmaceutska kompanija koja proizvodi lekove, sedište firme je u Leverkusen-u, Nemačka a web sajt je bayer.rs.

Web sajt Bayer firme
Web sajt Bayer firme

Bayer-ov lek Aspirin pomaže kod ublažavanja bolova u glavi, ciljna grupa reklamiranja su bili vozači automobila, putnici buseva i prolaznici u Torontu i zato je ovo farmaceutsko reklamiranje firme Bajer usmereno ka ulicama Toronto-a u Kanadi.

Toronto je jedan od najužurbanijih gradova na svetu gde je saobraćajna vreva i gužva intenzivna sa veoma mnogo kola u saobraćaju gde svi negde žure i jure kao muve bez glave.

Oni koji putuju automobilom se suočavaju sa vožnjom po Toronto-u mic po mic, veoma polako, što znači da putnici u kolima provode mnogo vremena i zato se nerviraju i naravno imaju glavobolje.

Bus u perspektivi sa reklamom u donjem delu: reklamiranje firme Bayer
Bus u perspektivi sa Bayer reklamom u donjem delu

Upravo ti putnici su bili najpogodniji za ciljano reklamiranje proizvoda Aspirina firme Bayer i zato je Bajer postavio svoje plakate na zadnji deo busa jer putnici u automobilu koji se polagano voze iza busa su prinuđeni da dugo gledaju u Bayer-ovo reklamiranje Aspirin-a.

Za ciljano reklamiranje firme Bajer su takođe bili veoma pogodni i putnici koji čekaju na buskim stanicama buseve i druga prevozna sredstva javnog gradskog prevoza jer oni nervozno čekaju nailazak svog busa, pa moraju stalno da gledaju kada će naići baš njihov bus kako ga ne bi propustili a to čekanje stvara stres, napetost i glavobolje.

A takođe ciljna grupa reklamiranja proizvoda Aspirina su bili i oni putnici koji su uvek u nekom kašnjenju i koji stalno žure i stižu na bus u poslednji čas utrčavajući maltene kroz poluzatvorena vrata busa.

Namršteno čelo na zadnjem delu busa: reklamiranje firme Bayer
Namršteno čelo na Bajerovom plakatu na zadnjem delu busa

Billboard je postavljen na zadnji deo busa u predelu gde se nalaze štop svetla, na slici je centralni deo lica muškarca sa namrštenim čelom, spuštenim kapcima preko očiju i vrhovima prstiju šaka stisnutim na slepoočnicama, usled optičke iluzije takva namrštena i žmureća grimasa govori samo jedno da muškarac trpi nesnosnu žigajuću glavobolju.

A u gornjem levom uglu plakata firme Bajer se nalazi naziv proizvoda Aspirin, desno je poruka reklamiranja proizvoda Aspirin-a „Ekstra snaga za glavobolje” desno od nje je kutija Aspirina na kojoj se nalazi logo znak Bayer-a, naziv proizvoda Aspirin i poruka.

Ugašena i upaljena štop svetla i tekst na engleskom: reklamiranje firme Bayer
Ugašena i upaljena štop svetla i tekst na engleskom Bayer firme

Dok je bus u pokretu štop svetla su ugašena, kada bus zakoči štop svetla se pale u predelu čela i slepoočniica i na taj način upaljena crvena svetla usled optičke obmane demonstriraju opasan, snažni žigajući bol koji se javlja u glavi za vreme glavobolje, tada se putnici u kolima iza busa trenutno poistovećuju sa bolnom grimasom i tada putnicima na buskim stanicama koji čekaju bus ali i putnicima trkačima postaje jasna poruka koju im šalju crvena štop svetla.

Upaljena štop svetla su crvene boje zato što mi vezujemo crvenu boju za opasnost i za bol; vatra je opasna jer prouzrokuje požar, uništavanje i bol, ona je crvene boje; krv je takođe crvene boje, jer kada god se pojavi na telu ona asocira na opasnost i bol.

Ovo štop reklamiranje firme Bayer i proizvoda Aspirina na zadnjem delu busa je privuklo pažnju putnika u automobilima ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i lajkovano.

0 0 vote
Article Rating
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte 🙂
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments