Nemojte se osećati neprijatno da sednete na klupu: kako reklamirati firmu Fitness First i uslugu fitnesa

Početna > Reklame > Velnes > Fitnes

Zaštitni znak i logo Fitness First
Zaštitni znak i logo Fitness First

Firma Fitness First je jedan od najvećih lanaca fitnes klubova na svetu sa 370 klubova u 16 zemalja i 1 milion članova, neki od programa usluge su: BodyFirst, grupni časovi fitnesa, personalni trening, kardio mašine…, sedište firme je u Poole-u, Dorset, Velika Britanija, a web sajt firme je fitnessfirst.de.

Web sajt Fitness First
Web sajt Fitness First

Fitness First firma svojom uslugom propagira zdrav način života uz upotrebu raznih sprava i tegova za vežbanje što rezultira privlačnim telom bez viška težine.

Reklamiranje Fitness First na buskoj stanici
Reklamiranje Fitness First na buskoj stanici

Firma Fitness First je smislila sramotni način kako reklamirati usluge kluba u Rotterdam-u, Holandija, u klupe buskih stanica je postavila digitalnu vagu za merenje telesne težine kao i displej na plavom vertikalnom bilbordu pored klupe na kome se može videti izmerena težina u brojevima koji predstavljaju kilograme.

Reklamiranje Fitness Fist: bilbord
Reklamiranje Fitness Fist: bilbord

Kao što vidimo u ovom ponižavajućem konceptu reklamiranja firme Fitness First na crnoj pozadini pravougaonika pored crvenog broja na displeju u donjem desnom uglu se nalaze 2 slova kg što nam govori da je reč o težini, a klupa je malo viša nego obična da žene i devojke koje su u minićima ne bi morale dizati noge i prikazivati svoj donji veš pred masom putnika kako bi izmerile svoju telesnu težinu.

Žena sedi na klupi na buskoj stanici i gleda reklamiranje Fitness First
Žena sedi na klupi na buskoj stanici i gleda reklamiranje Fitness First

Ukoliko nijedna osoba ne sedi na klupi tada displej pokazuje broj 0 a kada putnik sedne na klupu na displeju može videti svoju težinu, dok je ispod displeja težine logo naziv firme koji u ovoj neprijatnoj ideji kako se reklamirala Fitness First veoma diskretno poziva na vežbanje u njihov fitnes klub u kojem se ne samo oblikuje telo nego i reguliše telesna težina.

Engleski tekst opisuje reklamiranje Fitness First
Engleski tekst opisuje reklamiranje Fitness First

Ukoliko neka osoba malkice elegantnije popunjena sa viškom telesne težine sedne na klupu a na buskoj stanici se baš tada zadesi dosta putnika koji čekaju bus i ako je još i bus da bude gore dupke krcat putnicima a broj na displeju prelazi stotku ili 150 kg situacija može biti malkice neprijatna, i to je bio emotivni sa dozom izazivanja sramote veoma suptilan način kako reklamirati firmu Fitness First.

Ukoliko osoba na putu do posla odluči da sačeka bus na stanici kao i obično seda na klupu nesvesna sramote koja je čeka, odjednom crvene elektronske cifre iskaču iz plavog bilborda sa desne strane i posle kratkog vremena usled optičke iluzije shvata da je to njena težina prikazana usred belog dana svima, upravo na takvu situaciju u ovom reklamiranju firme Fitness First se i računalo jer se neprijatne emocije urezuju duboko u mali mozak i veoma dugo pamte, pa će osoba sa viškom težine kad tad otići u Fitness First.

Žena drži tašnu na klupi i meri težinu reklamiranje Fitness First
Žena drži tašnu na klupi i meri težinu: reklamiranje Fitness First

Efekat merenja neće biti tačan ukoliko dve osobe sednu u istom momentu ili ako neka žena stavi tašnu na sedište klupe, ali zato ukoliko bi se u Srbiji pojavio takav koncept kako se reklamirala Fitness First ja verujem da bi domaćice koje se vraćaju sa pijaca mogle tačno da izmere voće, povrće, meso … čisto da provere da li im trgovci zakidaju na težini.

Ovaj sedeći odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Fitness First i uslugu fitnesa je privukao pažnju velikog broja putnika na buskoj stanici ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na razne vrste web sajtova i društvenih mreža.

Ocenite 🙂
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte 🙂

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
Zatvorite meni