Šaka rotira letvice venecijanera i prizme panoa: reklamiranje firme Hunter Douglas i Luxaflex proizvoda

 • Post comments:0 Comments

7 minuta čitanja: 9 slika, 14 rečenica, 5 listi i 908 reči

Početna > Reklame > Proizvodi > Građevina 3

      kontakt…
Konturisani logo reči Luxaflex brenda
Konturisani logo reči Luxaflex brenda

Luxaflex

Luxaflex je brend proizvoda venecijanera, u vlasništvu je Hunter Douglas firme, venecijaneri su unutrašnje prozorske roletne sastavljene od horizontalnih aluminijumskih letvica sa 2 kanapa provučenim kroz lajsne za dizanje i spuštanje i vertikalnom palicom sa strane za rotiranje – zatvaranje i otvaranje, web sajt je luxaflex.co.uk.

Web sajt Luxaflex brenda
Web sajt Luxaflex brenda
Kombinovani logo Hunter Douglas firme
Kombinovani logo Hunter Douglas firme

Hunter Douglas

Hunter Douglas je holandska multinacionalna korporacija koja se sastoji od 157 preduzeća, 64 proizvođača u više od 100 zemalja i smatra se vodećim svetskim proizvođačem unutrašnjih žaluzina, sedište je u Rotterdam-u, Holandija, web sajt je hunterdouglasgroup.com.

Web sajt Hunter Douglas firme
Web sajt Hunter Douglas firme

Na prizma pano postavljene

Reklamiranje firme Hunter Douglas i venecijanskih roletni je usmereno ka četirivižn panou u Santiago-u, Čile, prizma pano se sastoji od horizontalnih rotirajućih panelnih traka koje su prizmatične četvorougaone osnove i zato su postavljene 4 fotografije horizontalnih roletni na svaku stranu prizme po jedna.

Sunčano nebo u pozadini a ispred linije venecijanera i uvrnuta šaka - reklamiranje firme Hunter Douglas
Sunčano nebo u pozadini a ispred linije venecijanera i uvrnuta šaka

U prednjem planu tanke linije

Prva fotografija na četvorougaonom four-face panou prikazuje u pozadini plavo sunčano nebo prošarano oblacima, a u prednjem planu se vide:

 • tanke horizontalne linije kao i
 • 2 veoma tanke vertikalne linije, dok je
 • na desnoj strani uvrnuta i zategnuta šaka koja drži vertikalni štap na donjem kraju,

kada prolaznik koji je radio sa aluminijumskim žaluzinama u ovom reklamiranju proizvoda Luxaflex pogleda kompletnu scenu, jarko sunce, tanke linije i stegnutu šaku, usled optičke iluzije mu postaje jasno da su to otvoreni venecijaneri:

 • jer su lamele u horizontalnom položaju i
 • jer je šaka spremna da vrti radi zatvaranja unutrašnjih roletni od jakog sunca i

jer se unutrašnje žaluzine po tako žarkom suncu ne otvaraju nego zatvaraju, međutim prolaznik koji nikada nije radio sa venecijanskim roletnama ne shvata o čemu se radi jer nema nikakvog teksta: opisa i obaveštenja.

Samo 3 oblačna dana

U regionu severno od Santjaga samo su 3 oblačna dana godišnje a ostatak od 362 dana godišnje je sunčano vreme što znači da se bez proizvoda horizontalnih roletni ne može.

Senke ispod letvica unutrašnjih roletni i opuštena šaka - reklamiranje firme Hunter Douglas
Senke ispod letvica unutrašnjih roletni i opuštena šaka

Ispod letvica su senke

Iza prve se odmah rotira druga fotografija na četvorougaonom prizma panou:

 • na njemu se vidi senka u donjem delu ispod svake letvice, a i
 • šaka na desnoj strani aluminijumskih žaluzina je u ravni podlaktice, opuštena je,

kada u ovom reklamiranju firme Hunter Douglas prolaznik koji zna šta su venecijaneri vidi kompletnu scenu, horizontalne trake i ispruženu šaku shvata usled optičke iluzije da su to lajsne unutrašnjih roletni u kosom položaju, koje su maltene završile rotiranje u vertikalni zatvoreni položaj, a onaj ko ne zna šta su unutrašnje žaluzine shvata da je to zaštita od sunca.

Treće najsunčanije mesto

Severni Santiago-v region u Čileu je treće najsunčanije mesto na Zemlji, zato su proizvod venecijanske roletne preka potreba.

Lajsne venecijanskih roletni sa tankom linijicom - reklamiranje firme Hunter Douglas
Lajsne venecijanskih roletni sa tankom linijicom

Lamele su u potpuno vertikalnom položaju

Treća fotografija odmah smenjuje drugu na fourvision panou, lamele su u potpuno vertikalnom položaju a to se vidi po tome što nema ni najmanje senke u podnožju letvica, a i šaka na desnoj strani horizontalnih roletni je u ravni podlaktice potpuno ispružena, kada u ovom reklamiranju proizvoda Luxaflex prolaznik koji je upoznat sa aluminijumskim žaluzinama vidi kompletnu scenu:

 • horizontalne lajsne sa tankom linijicom između i
 • opuštenom šakom koja samo pridržava donji kraj vertikalne palice,

usled optičke varke njemu znači samo jedno da su venecijaneri potpuno zatvoreni a onaj ko ne zna šta su unutrašnje roletne shvata da je to potpuna zaštita od sunca.

Prizma pano podseća na prozor stana

Kada prolaznik priđe četirivižn panou usled optičkog privida ga podseća na prozor stana na kome se nalaze unutrašnje žaluzine jer je baš istog formata kao i prozorsko krilo – uzan i visok praovougaonik.

Ni jedna jedina kap kiše nije pala 400 god.

U regionu severno od Santjaga nije pala ni jedna jedina kap kiše više od 400 godina, kiše nema bez oblaka, otuda sledi da sunčeve svetlosti ima i za izvoz a to opet znači da se bez proizvoda venecijanskih roletni ne može.

Preko letvica horizontalnih roletni: slogan, dezeni i logo reč Luxaflex - reklamiranje firme Hunter Douglas
Preko letvica horizontalnih roletni: slogan, dezeni i logo reč Luxaflex

Slogan

Iza treće fotografije stiže odmah i četvrta koja prikazuje:

 • zatvorene horizontalne roletne bez šake na vertikalnom štapu sa desne strane,
 • slogan u ovom reklamiranju firme Hunter Douglas je u gornjem delu aluminijumskih žaluzina „Kontrola sunca i dekoracija„,
 • ispod se nalaze i 4 primera dezena i dekora venecijanera a
 • pri dnu četvorougaonog prizma panoa je tekst logo brenda Luxaflex.

Prolaznik ima osećaj kao da je u stanu

Kako four-face pano rotira sa 4 strane prizmi tako i lamele unutrašnjih roletni rotiraju sa 4 fotografije, usled optičke opsene rotiranjem četvorostrana prizma veoma nalikuje rotiranju letvica unutrašnjih žaluzina, prolaznik ima osećaj kao da je u svom stanu i da je on taj koji rotira lajsne i zatvara venecijanske roletne, ideja firme Hunter Douglas je bila da se u reklamiranju proizvoda iskoriste prizma svojstva panoa kako bi se stvorio efekat zatvaranja Luxaflex horizontalnih roletni.

Mesto koje je najsuvlje na Zemlji

Najsuvlje mesto na zemlji je takođe severno od Santiago-a, suša znači odsustvo kiše, a otuda proizilazi odsustvo oblaka, pa prema tome je to prisustvo sunčevih zraka u enormnim količinama, a odatle sleduje da je prisustvo proizvoda aluminijumskih žaluzina na prozorima neophodno.

Reklama Luxaflex venecijanera opisana na engleskom - reklamiranje firme Hunter Douglas
Reklama Luxaflex venecijanera opisana na engleskom

Taj zatvarajući način reklamiranja proizvoda Luxaflex venecijanera je bio veoma efikasan, postavljanjem ove slike na sajtove je potpuno besplatno a efekat reklamiranja na internetu se povećava opisivanjem.

Početna > Reklame > Proizvodi > Građevina 3

      kontakt…
0 0 votes
Гласање за чланке
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments