Srećna nova godina špageta vatrometom: reklamiranje firme Barilla i proizvoda špageta

  • Post comments:0 Comments
            detaljnije…

Početna > Reklame > Ishrana > Hrana

Proizvod špagete vezane u snopić
Proizvod špagete vezane u snopić

Proizvod špagete su obično dugačka i tanka testenina, osušene i valjkastog oblika poput štapića, one su tradicionalna Italijanska hrana, dužine između 25 i 30 cm, web stranica je barilla.com/duga testenina.

Web stranica Barilla špageta - duge testenine
Web stranica Barilla špageta – duga testenina
Znak i logo Barilla firme
Znak i logo Barilla firme

Barilla je firma koja se bavi proizvodnjom testenina kao što su špagete, sedište firme je u Parma-i, Italija a web sajt je barilla.com.

Web sajt Barilla firme
Web sajt Barilla firme

Barilla firma je htela reklamiranjem proizvoda špageta na posteru da poželi srećnu novu godinu svojim vernim kupcima.

Poster sa novogodišnjim vatrometom Barilinih špageta - reklamiranje firme
Poster sa novogodišnjim vatrometom Barilinih špageta

Firma Barilla je u ovom reklamiranju proizvoda štapića špageta napravila takav aranžman i poređala ih tako kao da nastaju ekspolozijom iz jednog centra i na taj način stvaraju optičku iluziju novogodišnjeg vatrometa kao kada se novogodišnja prskalica rasprskava na sve strane.

Poruka u ovom reklamiranju firme Barilla je „Srećna Nova Godina“ ispod poruke je znak i logo Barila firme a još ispod je slogan firme Barilla-e „Izbor Italije“.

Pozadinska boja u reklamiranju proizvoda Barila špageta je tamno plava, to je asocijacija sa bojom pakovanja špageta ali i sa bojom noćnog neba koja je najčešće tamno plava.

Štapići špageta kao rasprskavajuća prskalica
Štapići špageta kao rasprskavajuća prskalica

Hranljivo reklamiranje firme Barilla je optička obmana novogodišnjeg vatrometa u kojoj su vrhovi štapića špageta koji se nalaze na obodu ili ivici vatrene lopte svetlije žuto obojeni i deblji dok su njihovi suprotni krajevi koji su u centru vatrometa mnogo tamniji, tanji i skoro nevidljivi.

Ono što je interesantno u ovom reklamiranju proizvoda špageta je da Barilla ne reklamira neki svoj poseban proizvod špageta, ali se po: izgledu, obliku, formi i dužini može pretpostaviti da su u pitanju duge špagete, one se najčešće koriste za najviše vrsta špageta: bavette, bezglutenske, bio, integralne, klasične, spaghettini i spaghettoni.

Rasprskavajuće prskalice - lopte vatrometa
Rasprskavajuće prskalice – lopte vatrometa

Usled optičke varke aranžman špageta se može videti i kod pravog vatrometa jer rasprskavajući deo prskalice putuje iz centra i ostavlja za sobom rep koji se polako gasi u centru vatrometa a vrh prskalice stalno ostaje svetao.

Ovaj vatrometasti način reklamiranja firme Barilla i proizvoda špageta preko postera je bio veoma efikasan jer postavljanje slike postera na web sajtove je potpuno besplatno a efekat reklamiranja na internetu se povećava opisivanjem.

0 0 votes
Article Rating
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments