Uriniranje pravo u pisoar po kolovoznoj liniji: kako reklamirati Romanian Police i savet za trezvenu vožnju

  • Post comments:0 Comments

Početna > Reklame > Non-profit > Javni interes

Zaštitni znak, grb i logo Romanian Police
Zaštitni znak, grb i logo Romanian Police

Romanian Traffic Police je nacionalna policija za sprovođenje reda u Rumuniji, sedište je u Bucharest-u a web sajt je politiaromana.ro.

Web sajt Romainan Police
Web sajt Romainan Police

Većina pijanih vozača u Bukureštu su muškarci, većina njih voze pod uticajem alkohola nakon opijanja u pabovima, barovima, kafanama i klubovima.

Nalepnice bezbedne vožnje u i iznad pisoara: reklamiranje Romanian Police
Nalepnice bezbedne vožnje u i iznad pisoara: reklamiranje Romanian Police

Kako reklamirati savet Rumunske Saobraćajne Policije za bezbednu vožnju u Bucharest-u u Rumuniji, tako što je policija postavila plakate u pisoarima wc-a većine prometnih barova u centru grada.

Rumunska Saobraćajna Policija je smislila kreativan koncept kako reklamirati bezbednost u saobraćaju, postavila je u pisoare crne plakate kolovoznog puta u perspektivi sa dobro poznatom isprekidanom linijom po sredini.

Nalepnice bezbedne vožnje: put i upozorenje Romanian Police
Nalepnice bezbedne vožnje: put i upozorenje Romanian Police

Ispod plakata auto puta koji se nalazi sa leve strane je pitanje „Da li možeš voziti pravo” a desno je još jedan plakat koji glasi kao upozorenje „Ne pij dok voziš” na tom plakatu u donjem desnom uglu je grb i naziv Rumunske Saobraćajne Policije.

Kako reklamirati trezvenu vožnju na efektan način ciljnoj grupi, tako što je policija kreirala plakate: kolovoznog puta u pisoaru i upozorenje iznad pisoara, oba plakata su crne boje što naravno usled optičke iluzije asocira na mrak koji pada na oči onome ko pretera u ispijanju alkohola ali pomalo asocira i na mrtvački sanduk.

Levi muškarac urinira u pisoar a desni čita reklamamiranje Romanian Police
Levi muškarac urinira u pisoar a desni čita reklamamiranje Romanian Police

Kada se muškarac bukureštanac napije posebno piva koje je kao diuretik, on naravno pokušava da se olakša prazneći bešiku i žuboreći u pisoar ali najčešće čak ne može ni da pogodi pisoar ili mlatara levo desno gore dole po pisoaru baš kao kada vozi auto krivudajući po putu.

Usled optičke obmane u ovom reklamiranju bezbednosti u saobraćaju izgleda kao da pijanac koji urinira u pisoar vozi auto krivudajući po putu jer se pijanac najčešće i klati za vreme žuborenja ispred pisoara i na takav kreativan način simulacija vožnje u pijanom stanju ispred pisoara kod pijanca izaziva dublje emocije.

U samom pisoaru se nalazi vertikalni plakat kolovoznog puta u perspektivi sa dobro poznatom isprekidanom vertikalnom belom linijom po sredini puta, ta bela isprekidana linija neodoljivo usled optičke varke podseća na vertikalni mlaz urina koji curi u pisoar za vreme žuborenja, jer upravo mlaz urina ponekad ume da bude isprekidan u obliku kapi koje padaju u pisoar, što naravno podsvesno sugeriše lokalnom pijancu da bi njegov mlaz trebalo da bude prav kao i isprekidana bela linija.

Tekst na engleskom opis reklamiranja Romanian Police
Tekst na engleskom opis reklamiranja Romanian Police

Skoro je nemoguće piti alkohol u baru a ne otići u toalet, zato su pisoari u muškim toaletima poslužili za reklamiranje bezbedne vožnje i oni su pretvoreni u aktivne podsetnike smanjene sposobnosti vožnje u pijanom stanju sa procenom da će oko 2.000 muškaraca dnevno videti plakate.

Rumunska Saobraćajna Policija u Bukureštu je ovakvim dramatičnim reklamiranjem htela da skrene pažnju pijanim vozačima da se podvrgnu svojevrsnom alko testu: ako možeš pravo urinirati u pisoar možeš pravo i voziti kao i da podigne svest i odgovornost da voziti pijan može da bude smrtonosno.

Ovo žuboreće reklamiranje saveta Rumunske Saobraćajne Policije je video veliki broj onih koji su išli u toalet ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na razne vrste web sajtova i opisivano.

0 0 votes
Article Rating
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments