Zgužvani bilbord između auta i kamiona: gde se reklamirati sa CSP-ovim savetom u saobraćaju

  • Post comments:0 Comments

Početna > Reklame > Non-profit > Javni interes

Zaštitni znak i logo objedinjeni: Colorado State Patrol-a
Zaštitni znak i logo objedinjeni: Colorado State Patrol

Colorado State Patrol: CSP je odeljenje Colorado departmana javne bezbednosti a takođe je i zvanična agencija državne policije Colorado-a sa sedištem u Lakewood-u, Colorado, SAD, web sajt je colorado.gov/csp.

Web sajt Colorado State Patrol-a
Web sajt Colorado State Patrol-a

Kolorado Stejt Patrol pre svega sprovodi saobraćajne propise na državnim autoputevima ali i apeluje na vozače na autoputevima koji imaju nameru da prate velike kamione tegljače.

Praćenje vozila je praksa u vožnji na putu preblizu vozilu ispred na udaljenosti koja ne garantuje bezbedno zaustavljanje radi izbegavanja sudara ukoliko vozilo ispred naglo zakoči.

Colorado State Patrol je htela ovim genijalnim konceptom reklamiranja saveta policije u saobraćaju da stvori svest i odgovornost kod vozača automobila na autoputevima kao i da skrene pažnju vozačima na držanje rastojanja prilikom praćenja kamiona ispred.

A upravo najbolje mesto gde se reklamirati sa savetom za oprez od saobraćajki je billboard koji je postavljen pored autoputa duž trase I-70: Interstate-70 na ruti istok-zapad Wadsworth bulevaru države Kolorado koji dramatično poručuje, ako ne želite da završite zgužvani kao ovaj bilbord držaćete rastojanje između vas i kamiona tegljača.

Zgužvani bilbord između auta i kamiona reklamiranje Colorado State Patrol-a
Zgužvani bilbord između auta i kamiona: reklamiranje Colorado State Patrol-a

Usled optičke iluzije u ovoj ideji gde se reklamirao Kolorado Stejt Patrol sa javnim interesom, na billboard-u izgleda kao da je vozač automobila takvom silovitom brzinom udario u zadnji deo kamiona da su se zgužvali prednji deo automobila, zadnji deo kamiona, pa se čak i bilbord zgužvao u obliku harmonike, zadnji deo kamiona je mnogo više zgužvan nego automobil što naravno ne odgovara stvarnosti ali cilj opravdava sredstvo.

Osmislivši kreativan način reklamiranja u kome se apeluje na prevenciju u saobraćaju a da ne izgleda potpuno tragično u kome bi od automobila, vozača i putnika ostala samo fleka i to masna na zadnjem delu kamiona, takav scenario bi možda bio previše grozan i morbidan pa bi izazvao paniku i suprotan efekat na usputne vozače pa bi možda čak izazvao i nove saobraćajke, zato je gužvanje prednjeg dela automobila i zadnjeg dela kamiona tegljača bila blaža varijanta a opet je postignut efekat.

Postavljanje zgužvanog bilborda reklamiranje Colorado State Patrol-a
Postavljanje zgužvanog bilborda: reklamiranje Colorado State Patrol-a

Sa Colorado State Patrol-ovom inovativnom zamisli gde se reklamirati sa podizanjem odgovornosti u saobraćaju na način plašenja vozača se želelo da se na billboard-u skrene pažnja na opasnosti od agresivne i brze vožnje iza kamiona, a ciljna grupa prevencije su bili vozači, tipični muškarci u srednjim dvadesetim godinama koji se redovno voze na posao svakog dana a koji sebe smatraju sigurnim i bezbednim vozačem, ali baš naprotiv oni postaju pretnja jer su previše sigurni u sebe a to je početak kraja.

Poruka reklamiranja sa ovog 3D bilborda se nalazi u gornjem levom uglu „Voziti blizu zadnjeg dela kamiona ispred vas, ne vredi toga” slogan se nalazi u gornjem desnom uglu i glasi „Dajte kamionu prostora. To je zakon” a desno pored njega je objedinjeni zaštitni znak i logo Kolorado Stejt Patrola.

Postavlja se pitanje, zašto automobili prate tegljače kamione, pa postoji par praktičnih razloga: jer vozeći iza tegljača je sigurnije, ne može da se desi direktan sudar sa vozilom iz suprotnog smera a drugi razlog je manja potrošnja goriva jer se automobil nalazi u vazdušnom džepu iza kamiona.

Ovaj zgužvani odgovor na pitanje gde se reklamirati sa CeeSPeovim savetom u saobraćaju je privukao pažnju velikog broja vozača pored bilborda ali još veći broj posetilaca je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na razne vrste web sajtova i internet magazina.

0 0 votes
Article Rating
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments