Duga maskara rotirajućih vrata metroa: reklamiranje firme CoverGirl i proizvoda LashBlast Length

  • Post comments:0 Comments
      detaljnije…

Početna > Reklame > Lepota > Kozmetika

Logo CoverGirl firme
Logo CoverGirl firme

CoverGirl je kozmetički brend firme Coty sa sedištem u Maryland-u, SAD a web sajt je covergirl.com.

Web sajt CoverGirl firme
Web sajt CoverGirl firme

Logo Coty firme
Logo Coty firme

Koti je Američka multinacionalna kompanija lepote, proizvođač kozmetike i vlasnik KavrGrl brenda sa sedištem u New York-u, eSADe, web sajt je coty.com.

Web sajt Coty firme
Web sajt Coty firme

Maskara je kozmetički proizvod koji može optički da izduži trepavice a sastoji se od tube u kojoj se nalazi štapić sa četkicom i dlačicama na njoj za nanošenje pigmenta, ulja, voska…

Žuto crna obrtna češljasta vrata metroa i maskara: reklamiranje CoverGirl firme
Žuto crna obrtna češljasta vrata metroa i maskara CoverGirl

Coty firma je reklamiranje proizvoda maskare usmerila ka obrtnim vratima u 13 stanica metroa u Toronto-u i 7 podzemnih stanica u Montreal-u, Kanada.

CoverGirl LashBlast Length maskara se sastoji od žutog štapića i žute češljaste četkice sa dlačicama a prolazna vrata u podzemnoj železnici se sastoje od vertikalne cevi kao i horizontalnih češljastih šipki koje su srebrnkaste boje i zato je KavrGrl firma zbog reklamiranja ofarbala u žuto češljasta vrata kako bi usled optičke iluzije što više nalikovala četkici maskare.

Devojka gura obrtna vrata maskaru i gleda u reklamiranje firme CoverGirl
Devojka gura obrtna vrata maskaru i gleda u CoverGirl

Trepavice imaju češljastu strukturu i crne su boje a horizontalne šipke sa leve strane krstastih vrata su nepokretne i takođe imaju češljastu strukturu i srebrnkaste su boje, zato je firma CoverGirl radi reklamiranja maskare, šipke ofarbala u crno kako bi što više usled optičke obmane nalikovale trepavicama.

Dvoje obrtnih vrata sa maskarom pored: reklamiranje CoverGirl firme
Dvoje obrtnih vrata sa CoverGirl maskarom pored

Žute rotirajuće šipke izlaznih vrata kako vidimo u ovom reklamiranju kozmetičkog pribora firme Koti predstavljaju usled optičke varke četkicu maskare sa dlačicama a crne šipke su trepavice sa dlačicama, u svrhu reklamiranja proizvoda maskare postavljeni su i plakati novog proizvoda LešBlast Lent dugačkom četkicom maskare neposredno pored rotirajućih vrata radi ilustracije, poruke, promovisanja, asocijacije i povezivanja četkice i vrata.

Bilbord i posteri sa maskarom koja izlazi napolje sa strane: reklamiranje CoverGirl firme
Bilbord i posteri sa CoverGirl maskarom koja izlazi napolje sa strane

Na slici iznad u ovom reklamiranju firme KavrGrl vidimo billboard koji se nalazi u blizini podzemne železnice, na njemu je u gornjem levom uglu logo firme CoverGirl, ispod je slika američke glumice Drew Barrymore koja kao žensko lice zastupa brend KavrGrl, desno se nalazi slogan, a u centralnom delu i desno je slika drške maskare sa štapićem i četkicom na vrhu, deo štapića i četkica su uveličana oblikovana plastična valjak kopija koja je probila bilbord i izviruje izvan njega jer je previše dugačka a usled optičke iluzije izgleda kao strelica koja upućuje prolaznike ka obrtnim vratima metroa koja su pretvorena u četkicu.

Takođe su radi reklamiranja firme Koti postavljeni i zidni plakati u hodnicima koji vode ka prolaznim vratima na kojima se nalazi maskara, na plakatima je ista slika kao i na billboard-u.

Firma CoverGirl je želela zbog žestoke konkurencije Maybelline-a, Revlon-a i Loreal-a da reklamira LashBlast Length novi proizvod dugačku četkicu maskare koju bi žene dodirivale da bi im ostala što duže u sećanju i izazvala što dublje emocije, ciljna grupa reklamiranja su bile mlade žene od 15 do 34 god. koje se voze metroom na posao ili izlaze sa prijateljicama u provod.

U ovom reklamiranju firme KavrGrl stvorena je optička obmana da kada žena zarotira žuta češljasta vrata da bi prošla kroz njih izgleda kao da je četkica prošla preko trepavica, na taj način se ističe rezultat, postizanje veoma dugačkih trepavica tretiranjem sa novim proizvodom LashBlast Length dugačkom četkicom maskare.

Slogan reklamiranja firme Coty je „Izuzetno dugačka četkica, ekstremno duge trepavice, LešBlast Lent maskara”.

Odziv na reklamiranje proizvoda je dostigao 60%, namera kupovine se udvostručila i dostigla je 28% a obim prodaje je porastao za 14% u Ontario-u i 20% u Quebec-u, posle 3 meseca reklamiranja proizvoda CoverGirl Lashblast Length mascara je postala najprodavanija u Kanadi.

Reklame su postavljane u blizini Shoppers Drug Mart, Rexall i Pharma Plus prodajnih mesta gde je maskara odmah mogla da se kupi.

Ovo obrćuće reklamiranje firme KavrGrla i novog proizvoda LešBlast Lenta je privuklo pažnju velikog broja žena prolaznica kroz rotirajuća vrata podzemne železnice ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na razne vrste online magazina i opisivano.

0 0 votes
Article Rating
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments