Stepenice kao komoda sa izvučenim fiokama: kako reklamirati firmu IKEA i proizvod komodu

  • Post comments:0 Comments
      kontakt…

Početna > Reklame > Proizvodi > Nameštaj

Znak i logo IKEA firme
Znak i logo IKEA firme

IKEA je multinacionalna kompanija koja dizajnira i prodaje nameštaj spreman za montažu, najveći je prodavac nameštaja na svetu, sedište firme je u Delft-u, Holandija, web sajt je ikea.com/rs.

Web sajt IKEA firme
Web sajt IKEA firme

U ovom konceptu kako reklamirati firmu IKEA na inovativan način iskorišćene su ulazne stepenice u jednom od njenih prodajnih salona u Kuala Lumpur-u, Malezija.

IKEA firma proizvodi komode sa fiokama, fioke su način čuvanja prostora i to na organizovan način a da bi to demonstrirala IKEA je postavila na gazište stepenica nalepnice raznoraznih odevnih predmeta.

Posetilac salona penje se po stepenicama fioka komode - reklamiranje firme IKEA
Posetilac salona penje se po stepenicama fioka komode

Zbog reklamiranja proizvoda komoda firma IKEA je na prednje vertikalne strane stepenica postavila još i imitaciju drvenih vrata fioka i na njih postavila po dve okrugle drške pri krajevima sa leve i desne strane sa kojima se otvaraju fioke.

Kada se kupac približava tim stepenicama usled optičke iluzije one izgledaju kao ogromne izvučene pune fioke neke velike komode jer se u fiokama vidi garderoba, razni odevni predmeti što odmah asocira na deo nameštaja.

Nalepnice garderobe na gazištima stepenica formiraju ogromne fioke - reklamiranje firme IKEA
Nalepnice garderobe na gazištima stepenica formiraju ogromne fioke

Na ove stepenice na ulazu u prodajni salon u ovom načinu kako reklamirati firmu IKEA postavljene su na gazišta stepenica nalepnice sa slikama:

  • donjeg veša,
  • spavaćica,
  • majica,
  • čarapa,
  • peškira,
  • farmerica i
  • odevni predmeti raznih boja i oblika.

Pa tako kada posetilac salona gazi po tim silnim odevnim predmetima ima utisak usled optičke obmane kao da ravna, pegla i slaže tu garderobu u ogromne fioke kako bi što više stalo.

Postavljanje nalepnica garderobe kao i vrata fioka na stepenice - reklamiranje firme IKEA
Postavljanje nalepnica garderobe kao i vrata fioka na stepenice

I upravo se zato na samom prilazu stepenicama i nalazi plakat sa porukom reklamiranja prozvoda nameštaja „Kreirajte prostor. Organizujte se“ što naravno sugeriše prolazniku da je najbolje da kupi IKEA komodu sa fiokama kako bi u njih postavio svoju garderobu i kako bi uvek znao gde se koji komad odeće nalazi, ispred poruke sa desne strane se nalazi znak i logo firme IKEA a ispred njega je i slogan „Vaš svet IKEA“.

Reklamiranje firme IKEA fioka opisano na engleskom
Reklama IKEA fioka opisana na engleskom

Taj fiokasti odgovor na pitanje kako reklamirati firmu IKEA i proizvod komodu sa fiokama je video veliki broj posetilaca prodajnog salona ali je još veći broj posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

      kontakt…
0 0 votes
Гласање за чланке
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments