Dizanje minića povetarcem otkriva gaćice: reklamiranje firme Bustop i proizvoda seksi donjeg veša

 • Post comments:0 Comments

Početna > Reklame > Lepota > Odeća 2

      kontakt…

Bustop

Firma Bustop je bila prodavnica seksi ženskog donjeg veša u Wellington-u, Novi Zeland.

Sve džinovsko i to odpozadi

U svrhu reklamiranja firme Bustop postavljen je plakat visok 2 sprata na zid zgrade u Velingtonu, Novi Zeland, na njemu se vidi sve džinovsko i to odpozadi:

 • cipele,
 • ženske noge i
 • mini suknja.
Bustop plakat sa minićem na zgradi - reklamiranje firme
Bustop plakat sa minićem na zgradi

Muškaraci ženske gledaju odole pa na gore

Kada se prolaznik kreće ispod plakata on počinje dizati pogled:

 • od elegantnih cipela sa visokom štiklom,
 • preko dugih i vitkih ženskih nogu,
 • do minića,

muškaraci pripadnice lepšeg pola baš tim redosledom gledaju, i onda prolaznik spušta pogled ispod cipela i ugleda ono što piše pri dnu plakata, slogan „Izgledajte najbolje“ i ispod njega logo firme Bustop, ništa posebno i zaključuje da je to reklamiranje proizvoda obuće i odeće ali to je samo privid.

Nigde se ne vide ženske gaćice

Firma Bustop je prodavala seksi ženski donji veš, između ostalog i gaćice, međutim na plakatu iznad se nigde ne vide ženske gaćice, kada malo pažljivije pogledamo minić uočava se na desnom delu kosa bela trakica, to je poluga, deo mehanizma za podizanje minića, i tek tada se misterija počinje rešavati.

Dignut lepršavi minić otkriva gaćice na Bustop plakatu - reklamiranje firme
Dignut lepršavi minić otkriva gaćice na Bustop plakatu

Senzori za vetar aktiviraju polugu

Kada povetarac počne da duva senzori za duvanje vetra ugrađeni u plakat se aktiviraju i mehanika uz pomoć poluge diže minić a povetarac tada počinje da igra svoju ulogu, da talasa i leprša minić i tada se otkrivaju seksi gaćice kao što se vidi u ovom reklamiranju firme Bustop.

Prolaznik kada priđe bliže

I tek tada kada prolaznik priđe bliže ispod plakata:

 • ugleda ispod minića seksi ženske gaćice,
 • vidi podignut minić koji leprša,
 • oseti povetarac koji pleše sa minićem,
 • javi mu se u mislima nadimak grada vetroviti Velington,
 • pročita slogan „Izgledajte najbolje“ i

tada mu postaje jasno da je to reklamiranje seksi donjeg veša firme Bustop.

Kada vetar dune i digne minić

Kada povetarac ne duva minić je prelep ali kada vetar dune i iznenada ga digne u maniru Marilyn Monroe prolaznici će videti gaćice i zato i tada u tako neprijatnoj situaciji treba izgledati najbolje a to se jedino može u Bustop gaćicama kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda seksi ženskog donjeg veša.

Merilinkina bela leteća suknja otkriva bele gaćice
Merilinkina bela leteća suknja otkriva bele gaćice

Analogija između bustopke i merilinke

Analogija između bustopke minića u Wellington-u i merilinke suknje u Njujorku je očigledna.

Bustopka minić

Bustopka minić na faltice naletom vetra uz malu pomoć poluge se vertikalno diže, kao što se morska pučina mreška pod naletima vetra tako se i minić leprša na povetarcu otkrivajući seksi ženske tanga gaćice.

Merilinka leteća suknja leprša

Čuvena Merilinka bela leteća suknja na faltice se takođe vertikalno dizala i otkrivala gaćice, lepršala i plesala na povetarcu duvanjem vazduha kroz rešetku iz podzemne ventilacije metroa prouzrokovanog brzim prolaskom nailazećeg voza podzemne železnice New York-a.

Bustopka minić slučajno dignut u vazduh

Slučajnost:

 • za prolaznike Bustopka minić je kao sasvim slučajno dignut u vazduh povetarcem iz Kukovog moreuza, ali uz malu pomoć poluge mehanizma za dizanje koja je neprimetno ugrađena u minić i
 • suknja Merilin Monro je takođe kao sasvim slučajno dignuta u vazduh povetarcem kroz rešetku i

namernost:

 • u stvari Bustop prodavnica je namerno želela da se na plakatu vide seksi tange za potrebe reklamiranja firme i
 • u stvari Marilyn Monroe je takođe namerno želela da joj se vide gaćice i prelepe noge jer je uživala u muškim pogledima.
Uteha - skulptura nagnutog golaća dočekuje nalete vetra
Uteha – skulptura nagnutog golaća dočekuje nalete vetra

Statua Uteha

Statua Uteha na vetru dočekuje nalete vetra na morskoj obali Velingtona, skulptura golog čoveka na obali prikazuje ljudsku figuru koja se naginje ka povetarcu, nagnutost golaća ka napred savršeno prikazuje vetroviti Wellington.

Lokacija Velingtona

Lokacija Velingtona blizu ušća uskog Kukovog Tesnaca između severnog i južnog ostrva Novog Zelanda je idealna za duvanje vetrova što je dovelo do nadimka vetroviti Wellington i uglavnom je veoma vetrovit tokom cele godine i zato je ovo reklamiranje firme Bustop bilo prikazano uz pomoć letećeg minića.

Vazdušna strujanja

Jaka vazdušna strujanja od zapada ka istoku uzrokovana su kombinacijom izmeštenog vazduha sa ekvatora ka južnom polu, rotacijom Zemlje i oskudnošću kopnenih masa koje bi služile kao vetrobrani na južnoj geografskoj širini od 40°.

Velington je zbog smeštaja u Cook Straitu

Velington je zbog svoje lokacije u urlajućim četrdesetim i u Cook Strait-u gde se stvara aerotunel kroz koji jačaju okeanski vetrovi najvetrovitiji grad na svetu sa prosečnom brzinom vetra od 27 km/h i zato je bio idealan za reklamiranje proizvoda seksi gaćica dizanjem lepršajućeg minića.

Urlajući četrdeseti su vetrovi

Urlajući četrdeseti su jaki zapadni vetrovi koji se nalaze na južnoj hemisferi, na južnoj geografskoj širini od 40° južno od ekvatora.

Struje vetrova u Velingtonu su

Wellington se nalazi u savršenoj poziciji da zapadne struje vetrova sa olujnim udarima pređu preko Tihog okeana i budu stisnute uskim Kukovim moreuzom.

Ovo dižuće reklamiranje firme Bustop je video veliki broj prolaznika ali je još veći broj posetilaca sajtova video to reklamiranje na internetu koje je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

Početna > Reklame > Lepota > Odeća 2

      kontakt…
0 0 votes
Гласање за чланке
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments