Dečak kupuje na automatu Cola-u zbog Pepsi-a: reklamiranje firme Pepsi i proizvoda soka u limenci

 • Post comments:0 Comments

Početna > Reklame > Ishrana > Piće

Logo PepsiCo firme
Logo PepsiCo firme

Pepsi je gazirano bezalkoholno piće sa ukusom kafeina kola voća koje proizvodi firma PepsiCo sa sedištem u New York-u, SAD, web sajt firme je pepsi.com.

Web sajt PepsiCo firme
Web sajt PepsiCo firme

U ovom reklamiranju firme PepsiKo i proizvoda soka u limenci vidimo kako dečak dolazi do automata za prodaju gaziranih sokova, staje ispred njega želeći da popije Pepsi sok, diže pogled na ogromni visoki automat i tada uviđa kako Pepsi dugmence ne može da dohvati, ne obeshrabruje se, razmišlja časak, i onda mu se javlja spasonosna ideja.

Ideja u kojoj dečak u reklami PepsiCo firme ubacuje jedan novčić i pritiska dugmence za Coca-Cola-u, vadi limenku Koka Kole iz automata i stavlja je na zemlju uspravno, zatim ubacuje drugi novčić i opet pritiska dugmence za Coca-Cola-u i drugu limenku stavlja opet na zemlju uspravno na oko pola metra od prve.

I odmah posle toga dečak se penje na obe limenke Koka Kole, ubacuje treći novčić i pritiska dugmence za limenku gaziranog soka proizvoda Pepsi, i onda vidimo u ovom reklamiranju pića fime PepsiKo kako dečak silazi sa limenki Coca-Cola-e i odlazi ostavljajući dve pune Koka Kole ispred automata.

I tek na kraju shvatamo poentu reklamiranja firme PepsiCo i njenog proizvoda soka u limenci, a to je da je dečak kupio Coca-Cola-e samo da bi stao na njih i mogao da dohvati Pepsi proizvod – limenku gaziranog soka.

Tako se ponaša:

 • Pravi zaljubljenik jer je ludo zaljubljen do ušiju u Pepsi proizvod,
 • Pošten i iskren u duši prema PepsiKo firmi,
 • Zavisnik jer se navukao ali svesno na Pepsi proizvod – gazirani sok,
 • Veran i lojalan prema PepsiCo firmi jer ima kodeks časnog ponašanja,
 • Hedonista jer ne može da odoli omamljujućem ukusu gaziranog Pepsi proizvoda,
 • Obožavalac jer se divi PepsiKo firmi kao svom božanstvu,
 • Spreman na bankrot svojih roditelja jer plaća džeparcem 3 gazirana soka a dobija samo jedan,
 • Altruista i humanista u duši jer pomaže siromašnoj deci iz kraja da popiju 2 Koka Kole koje je ostavio iza sebe na zemlji,
 • A kada odraste i postane dovoljno visok da može da dohvati dugmence Pepsi proizvoda, Coca-Cola-i će opasti značajno promet,
 • Jednom rečju kupac kakvog PepsiCo firma može poželeti samo u najluđim snovima…
Znak PepsiCo firme
Znak PepsiCo firme

Na kraju reklamiranja PepsiKo firme u ambijentu se vidi lopta koja se okreće a to je Pepsi zaštitni znak.

Ovo automat reklamiranje firme PepsiCo i njenog proizvoda gaziranog soka u limenci je privuklo pažnju velikog broja klinaca iz komšiluka, ali još veći broj posetilaca je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže.

0 0 vote
Article Rating
Ocenite 🙂
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte 🙂
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments