Drška za šaku na plafonu busa krigla piva: kako reklamirati firmu SABMiller i proizvod Indus Pride

  • Post comments:0 Comments

5 minuta čitanja: 10 slika, 11 rečenica i 615 reči

Početna > Reklame > Ishrana > Piće 4

      kontakt…
Indus Pride pivo
Indus Pride pivo

Indus Pride

Indus Pride je bilo sladno bezalkoholno pivo napravljeno specijalno za Indiju sa indijskim začinima koji su mu davali indijski ukus, proizvela ga je SABMiller pivara.

Logo konturisanih reči SABMiller firme
Logo konturisanih reči SABMiller firme

SABMiller

SABMiller je bila britanska multinacionalna pivara sa sedištem u Woking-u, Ujedinjeno Kraljevstvo, kupila ju je AB InBev, web sajt na web adresi sabmiller.in više ne postoji ugašen je, sačuvan je u web arhivi web.archive.org/sabmiller.in.

Web sajt SABMiller firme
Web sajt SABMiller firme

Logo reči AB InBev firme
Logo reči AB InBev firme

AB InBev

AB InBev je najveća multinacionalna pivara na svetu, sa sedištem u Leuven-u, Belgija, vlasnik je brenda SABMiller, web sajt AB InBev je ab-inbev.com.

Web sajt AB InBev firme
Web sajt AB InBev firme

Indus Pride pivo u busu u Indiji

Kako reklamirati firmu SABMiller, pa uz pomoć bezalkoholnog piva Indus Pride u Indiji u autobusu koji se vozi na relaciji Bengaluru – Kempegowda međunarodni aerodrom koji se nalazi na obodu grada.

Putnik u busu se drži za plastičnu ručku rukohvat kriglu piva - reklamiranje firme-SABMiller
Putnik u busu se drži za plastičnu ručku rukohvat kriglu piva

Na cevima plafona busa

Firma SABMiller je postavila transparentne plastične ručke u obliku napunjenih krigli piva na vertikalne crne gajtane koji su pričvršćeni na horizontalne cevi koje su prikačene za plafon busa.

Putnici u busu nazdravljaju kriglama piva jedni drugima - reklamiranje firme SABMiller
Putnici u busu nazdravljaju kriglama piva jedni drugima

Pri vrhu krigle bela pena

Kako reklamirati proizvod Indus Pride, postavljanjem plastičnih ručki u autobus koje usled optičke iluzije izgledaju kao krigle piva i vise u horizontalnom položaju sa cevi u položaju baš spremnom za ispijanje naiskap, pri dnu krigle je žuto zlatna boja nadaleko poznata boja tečnosti piva sa belom bojom pri vrhu koja nalikuje beloj peni.

Putnici drže krigle kao u kafani

Krigle piva Indus Pride vise sa cevi u busu na malom rastojanju jedna do druge, kada nekoliko putnika drži te krigle piva usled optičke obmane scena izgleda kao da se putnici nalaze u nekoj kafani jedan do drugog za šankom i kao da se takmiče ko će brže i više ispiti krigli piva do poslednje kapi.

Putnik u busu loče pivo iz krigle i to na iskap - reklamiranje firme SABMiller
Putnik u busu loče pivo iz krigle i to na iskap

Putnik se drži za plastičnu kriglu

Kada se putnik u autobusu drži za plastičnu dršku rukohvat u ovom konceptu kako reklamirati firmu SABMiller usled optičke varke izgleda kao da putnik naginje i loče kriglu Indus Pride piva do dna jer su gornja površina zlatno-žute tečnosti piva i bele pene skoro vertikalne i spajaju se sa donjom ivicom krigle, tada su najbliže ustima putnika i izgledaju kao da cure u usta baš u momentu kada putnik digne glavu i pogleda u kriglu.

Reklamiranje firme SABMiller i Indus Pride piva opisano na engleskom
Reklama Indus Pride piva opisana na engleskom

Krigle postavljene na vrhuncu sezone

Ovo postavljanje krigli u bus firma SABMiller je uradila 10 marta, u mesecu kada je vrhunac sezone putovanja avionom i kada je autobuski saobraćaj veći za oko 50% u odnosu na ostali period u godini, krigle su se u busu mogle ispijati do mile volje jer je pivo bilo bezalkoholno.

Indus Pride pivo za ispijanje u pokretu
Indus Pride pivo za ispijanje u pokretu

Dok je bus u pokretu i krigle se njišu

Ciljna grupa ovog maštovitog načina kako reklamirati proizvod Indus Pride pivo su bili turisti koji prvi put dolaze u Indiju ali i lokalno stanovništvo, slogan je bio pivo za ispijanje u pokretu, jer su autobusi stalno u pokretu a i krigle se njišu stalno vamo tamo i usled optičkog privida putnici izgledaju kao da nazdravljaju jedan drugom i kao da se kucaju između sebe, posle završenog reklamiranja svest o pivu Indus Pride je porasla za 38%.

Taj kriglasti odgovor na pitanje kako reklamirati firmu SABMiller i proizvod bezalkoholno Indus Pride pivo je video veliki broj putnika u busevima ali je još veći broj posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na internet magazine i opisivano.

Početna > Reklame > Ishrana > Piće 4

      kontakt…
0 0 votes
Гласање за чланке
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments