Rmpalija baca telefonski stub pored stadiona: kako se reklamirati sa BC Highland Games

Početna > Reklame > Velnes > Sport

Logo i zaštitni znak BC Highland Games Committee
Logo i zaštitni znak BC Highland Games Committee

BC Highland Games Committee u Vancouver-u u provinciji Britanske Kolumbije u Kanadi je hteo reklamirati teškaške sportske škotske gorštačke igre na stadionu Coquitlam Town Centre, web sajt je bchighlandgames.com.

Web sajt BC Highland Games Committee
Web sajt BC Highland Games Committee

Odbor je osmislio genijalan način kako se reklamirati sa sportskim takmičenjem u ambijentu stadiona, postavio je maketu u prirodnoj veličini – krupajliju, visokog i krupnog gorštaka sa velikim ručerdama i nožurdama u patikama kao i velikim stomakom u tradicionalnoj škotskoj karo suknji na banderu, na ulični telefonski stub sa šakama ispod stuba.

Rmpalija baca banderu pored stadiona reklamiranje BC Highland Games Committee
Rmpalija baca banderu pored stadiona

Kada se pogleda ovaj masivni gorštak gorostas iz daljine usled optičke iluzije izgleda kao da nosi telefonski stub, a kada se priđe bliže onda se uočavaju detalji, i tek tada shvatamo impresivnu ideju kako su se reklamirale gorštačke igre iz zasede u ambijentu, i tada primećujemo zgužvanu facu teškaša gorštaka od prevelikog naprezanja nošenja telefonskog stuba kao i široko razmaknute noge radi boljeg oslonca i stabilizacije, jer telefonski stub koji se baca je obično dugačak oko 4 m i težak oko 50 kg.

A kada se priđe bliže tek tada se uviđa kako se maštovito BC Highland Games Committee reklamirao u ambijentu i tada uočavamo i neki tekst i uviđamo da je to samo optička varka jer ispod suknje gorštaka rmpalije piše naziv web sajta bchighlandgames.com kao i vreme održavanja gorštačkih igara Saturday June 24th, 2005, 9am – 7pm i mesto održavanja Coquitlam Town Centre Stadium a na nadlaktici leve ruke se nalazi i zaštitni znak igara.

BC Highland Games se sastoje od nekoliko različitih sportskih igara, ali je nošenje telefonskog stuba i njegovo bacanje od strane gorštačkih divova najpopularnija, zato je telefonski stub i izabran da u ovom spektakularnom reklamiranju privuče slučajne prolaznike pored stadiona.

Takva vrsta reklamiranja u neposrednom ambijentu stadiona se dugo pamti jer je izuzetno kontekstualna, inovativna i kreativna i pobuđuje duboke i teške emocije baš kao i škotski teškaši.

Ovaj bacajući odgovor na pitanje kako se reklamirati inovativno, imao je ogroman efekat,  konceptualno je bio zanimljiv, i tek na internetu je dobio priliku za svoj pravi život, bio je postavljen na razne blogove gde je bio komentarisan.

Ocenite 🙂
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte 🙂

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
Zatvorite meni