Beli kamion ispred žutog u suludoj vožnji: kako se reklamirati sa Fedex-om i uslugom prevoza pošiljki

  • Post comments:0 Comments

Početna > Reklame > Putovanje > Transport

Logo FedEx firme
Logo FedEx firme

FedEx je američka globalna kompanija koja pruža uslugu kurirske dostave paketa sa sedištem u Memphis-u, Tennessee, SAD, web sajt FedEksa je fedex.com/rs.

Web sajt Fedex firme
Web sajt Fedex firme
Logo i zaštitni znak DHL firme
Logo i zaštitni znak DHL firme

DHL je odeljenje nemačke logističke kompanije Deutsche Post DeHaeL koja pruža međunarodnu uslugu brze pošte, sedište firme je u Bonn-u, Nemačka a web sajt je logistics.dhl/rs.

Web sajt DHL firme
Web sajt DHL firme

Ekspresna pošta je ubrzana pošta za koju kupac plaća doplatu i prima bržu isporuku paketa od redovne.

FedEx je internacionalna kurirska poštanska služba i brzina prevoza i isporuka pošiljki za njih je od presudne važnosti.

Beli FedEx kamion ispred žutog DHL kamiona: reklamiranje firme
Beli FedEx kamion ispred žutog DHL kamiona: reklamiranje firme

Da bi FedEks pokazao da je uvek ispred svoje konkurencije osmislio je veoma kreativan način kako se reklamirati u ambijentu iz zasede, FedEx je zalepio na bočnoj strani svog belog kamiona sliku žutog kamiona njihove konkurencije preko zadnje polovine naziva FedEksa što na prvi pogled izgleda kao da Fedex želi reklamirati konkurenciju.

Kada se pažljivije pogleda sa strane ovo reklamiranje FedEksove usluge prevoza pošiljki usled optičke iluzije izgleda kao da se dva različita kamiona voze paralelno jedan pored drugog i kao da se takmiče u brzini koji će pre stići a u stvari to je samo jedan kamion.

FedEx kamion za prevoz paketa
FedEx kamion za prevoz paketa

FedEx se takmiči sa DHL-om u brzini isporuke pošte na međunarodnom planu, usled optičke varke izgleda kao da je beli FedEksov kamion ispred žutog kamiona kao da je njihova konkurencija DeHaeL iza njih što i osnažuje slogan u ovom reklamiranju FedEx-a „Uvek prvi”, slogan se nalazi naravno na belom kamionu.

Ovaj inovativan FedEksov koncept kako se reklamirati iz zasede u ambijentu posebno izdvaja to što se zadnji točkovi belog FedEx-ovog kamiona poklapaju sa prednjim točkovima žutog DHL kamiona na veoma realističan način i što se kroz prozor DeHaeLa vidi FedEksov logo.

DHL kamion za prevoz pošiljki
DHL kamion za prevoz pošiljki

Kako vidimo u ovom reklamiranju prednji deo žutog kamiona nema ni naziv ni logo DHL-a jedino se prepoznaje po DeHaeLovoj zaštitnoj kombinaciji boja žutoj kamiona i crvenoj slova i tri tanke crvene horizontalne linije kao i crvenoj horizontalnoj traci ispod njih koje se nalaze iza vozača, a FedEx je prepoznatljiv po svojoj beloj boji kamiona i plavo narandžastoj kombinaciji slova.

Ovakvo reklamiranje FedEksove usluge prevoza pošiljki je upečatljivo i lako se pamti a teško zaboravlja jer angažuje male sive ćelije na stvaranje emocija kao što su humor, duhovitost i šale na račun DHL-a od strane FedEx-a.

Ovo pretičuće reklamiranje FedEksa i usluge prevoza pošiljki je video veliki broj posetilaca interneta jer je bilo postavljeno na razne vrste blogova.

0 0 votes
Article Rating
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments