Nečujni usisivač violinski ključ čisti muzičku lestvicu: reklamiranje firme Beko i proizvoda BKS 2620

  • Post Comments:0 Comments

Početna > Reklame > Proizvodi > Uređaji

Logo Beko firme
Logo Beko firme

Beko firma je proizvođač eletronskih uređaja i aparata za kućnu upotrebu, brend je Arçelik A.Ş-a pod kontrolom Koç Holding-a, sedište firme je u Istabul-u, Turska a web sajt firme je beko.com/rs.

Web sajt Beko firme
Web sajt Beko firme

Firma Beko je htela ovim reklamiranjem da upozna tržište sa novim proizvodom usisivačem BKS 2620.

Usisivač Beko BKS-2620 trbušasti violinski ključ čisti tepih
Usisivač Beko BKS-2620 trbušasti violinski ključ čisti tepih

Na slici reklami firme Beko se vidi tepih na kome se nalazi horizontalna šara od prolaska usisivača sa razmakom na svakih optrilike 1 metar, a taj novi proizvod usisivač sa ispresvijanim crevetom se nalazi na levom donjem uglu tepiha.

Usled optičke iluzije u ovom reklamiranju uređaja firme Beko i novog proizvoda usisivača sa malkice pažljivijim pogledom cela kompozicija slike izgleda kao muzička lestvica odnosno notna skala sa violinskim ključem u levom donjem uglu.

Uže horizontalne šare u ovoj reklami usled optičke varke izgledaju kao horizontalne linije na muzičkoj lestvici gde se postavljaju note a sam usisivač izgleda kao violinski ključ jer mu je crevo savijeno, metalna cev je postavljena vertikalno a samo trbušasto telo usisivača kao da formira središnji deo violinskog ključa.

Kako vidimo u reklamiranju firme Beko i njenog novog proizvoda horizontalne šare na tepihu su rezultat usled prolaska usisivača preko tepiha jer njihova širina je baš ista kao i sama usta drške za usisavanje prašine a šara se formira kada se vlakna tepiha pomere usled guranja drškom pod drugim uglom.

Slogan koji prati ovo reklamiranje novog proizvoda usisivača se nalazi u donjem desnom uglu slike i glasi „BKS 2620 usisivač. Veoma tihi” a ispod je i logo naziv firme Beko.

Kompozicija slike u reklami firme Beko i novog proizvoda usisivača na veoma suptilan način poručuje da ukućani mogu da slušaju svoju omiljenu muziku i to veoma tiho jer je usisivač još tiši i to mnogo tiši, praktično nečujan dok domaćica usisava prašinu.

Svi znamo onaj dobro poznati zvuk bučnih usisivača koji nalikuju preletanju mlaznog putničkog aviona iznad naših glava ili  poletanju svemirskih letelica sa ruskog kosmodroma Bajkonur-a ili američkog Cape Canaveral-a ili bušenju zuba kada nam se koža naježi ili nam se jeza uvlači u kosti ili možda digne kosa na glavi.

Ovo lestvičasto reklamiranje firme Beko kao i proizvoda usisivača je bilo veoma efikasno jer postavljanje slike na internet, na društvene mreže je potpuno besplatno a efekat reklamiranja na internetu se povećava komentarisanjem.

0 0 vote
Article Rating
Ocenite 🙂
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte 🙂
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments