Automehaničar opravlja auto u kanalu na benzinskoj pumpi: reklamiranje firme ACDelco i usluge opravke

  • Post comments:0 Comments
      detaljnije…

Početna > Reklame > Putovanje > Vozila

Logo firme ACDelco
Logo firme ACDelco

ACDelco je Američki automobilski brend rezervnih delova i servisnih centara u vlasništvu General Motors-a, sedište firme je Grand Blanc, Michigan, SAD, web sajt je acdelco.com.

Web sajt ACDelco firme
Web sajt ACDelco firme

Znak i logo General Motors firme
Znak i logo General Motors firme

Dženeral Motors je Američka multinacionalna korporacija sa sedištem u Detroit-u, Michigan, eSADe, koja dizajnira, proizvodi i distribuira kako vozila tako i rezervne delove, vlasnik je EjSiDelko brenda, web sajt je gm.com.

Web sajt General Motors firme
Web sajt General Motors firme

Firma ACDelco je u svrhu reklamiranja usluge opravke automobila postavila billboard na tlu na benzinskim pumpama širom Riyadh-a u Saudijskoj Arabiji, tačno na mestu gde se parkiraju automobili kada sipaju gorivo i gde plakat lako mogu spaziti.

Automehaničar u kanalu opravlja: reklamiranje firme ACDelco
Automehaničar ACDelco firme u kanalu opravlja

Kada vozač automobila želi da se parkira na mesto za točenje goriva prvo što ugleda je tekst, jer na njega prvo nailazi, na bilbordu ugleda tekst u gornjem redu „Sve što je vašem automobilu potrebno”, u srednjem redu logo firme EjSiDelko, a u donjem redu Servisni centar, a onda sledi slikoviti deo, zatim vidi čoveka u plavom koji kao da stoji u nekoj dubini a pored njega kao da su neke stepenice, tada usled optičke iluzije shvata da je to reklamiranje usluge opravke automobila.

Automehaničar u kanalu i auto na pumpi: reklamiranje firme ACDelco
Automehaničar ACDelco firme u kanalu i auto na benzinskoj pumpi

Na plakatu je pogled iz ptičije perspektive na muškarca u plavom odelu sa podignutim rukama i podignutim pogledom ka gore, kada pažljivije pogleda usled optičke obmane vozač shvata da je to automehaničar u plavom radničkom kombinezonu, jer u desnoj ruci drži okasti ključ visoko podignut a na levoj strani grudi mu se nalazi logo ACDelco firme.

Usled optičke varke u ovom reklamiranju firme EjSiDelko šofer shvata da je na billboard-u majstor u kanalu za opravku automobila jer sa njegove leve strane se nalaze stepenice za silazak u kanal a automehaničar je umanjen što nam govori da je on u nekoj dubini.

Gledano sa strane automobil koji se parkira da natoči gorivo usled optičke iluzije izgleda kao da ga majstor spreman čeka da se parkira iznad njega kako bi ga mogao opraviti.

Ciljna grupa reklamiranja usluge opravke automobila su bili vozači automobila koji svrću na benzinsku pumpu da natoče gorivo, plakat je tačno na mestu gde se toči gorivo i gde se automobil parkira, pa šofer ne vidi šta je na bilbordu jer auto tada praktično potpuno prekriva plavi okvir koji je okvir kanala a tekst ostaje iza automobila, da ga prethodni vozač može pročitati i time biti podstaknut da vidi ostatak plakata, šta se nalazi ispod automobila.

Ali kada vozač čeka u redu iza automobila koji odlazi sa plakata, na trenutak će spaziti kompletan billboard i shvatiti o čemu se radi, takođe i ukoliko je izašao napolje iz auta da malkice protegli noge dok čeka svoj red, i kada auto ispred njega odlazi sa plakata i tada će shvatiti o čemu se radi.

Ovo kanalsko reklamiranje firme ACDelco na tako prometnom mestu kao što je benzinska pumpa koja se nalazi u Saudijskoj Arabiji gde je gorivo za točenje automobila veoma jeftino, video je ogroman broj šofera automobila koji su i bili ciljna grupa.

Međutim još veći broj posetilaca interneta je video to reklamiranje gde je bilo postavljeno na razne vrste web sajtova.

0 0 votes
Article Rating
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments