Kupovina korištenog auta od dvolične vremešne bakice: reklamiranje firme Volkswagen i proizvoda Golfa

  • Post comments:0 Comments
      detaljnije…

Početna > Reklame > Putovanje > Vozila

Znak i logo Volkswagen firme
Znak i logo Volkswagen firme

Volkswagen je proizvođač automobila sa sedištem u Wolfsburg-u, Nemačka, web sajt je volkswagen.rs.

Web sajt Volkswagen firme
Web sajt Volkswagen firme

Za potrebe tržišta u Holandiji proizvođač automobila firma Folcvagen je želela reklamiranjem proizvoda modela Golf-a Mk3 da istakne pouzdanost i izdržljivost.

Kako vidimo u ovom reklamiranju firme Volkswagen mladić uz „stručnu pomoć” svoga oca kupuje svoj prvi automobil očigledno korišten automobil.

Otac želi svom sinu da kupi već vožen auto, scena se odvija ispred holandske kuće u tihoj, idiličnoj i opuštenoj atmosferi, ispred kuće stoji polovan crveni Golf dobro ispoliran i nalickan, sav se cakli, usled optičke iluzije on izgleda kao potpuno nov i nekorišten, o takvom Golfu sin odavno sanja i divi mu se iz svakog ugla, za to vreme otac zvoni a vrata otvara nasmejana bakica sa svojih osamdesetak godina.

Otac se šegači iza bakice: reklamiranje-Folcvagen firme
Otac se šegači iza bakice pri kupovini Golfa

Kada pogledate ovo reklamiranje proizvoda Golf-a i kada ste odjednom oči u oči na kućnom pragu sa šarmantnom starijom damom može se samo pomisliti ovo mora da je moj srećan dan za kupovinu korištenog auta, to je upravo i pomislio njegov otac pa se zato sav presrećan šegačio iza leđa bakice, ali ko se poslednji smeje najslađe se smeje.

Uvreženo pravilo kaže da je bolje kupiti već vožen auto od vremešne osobe jer je manje pohaban od polovnog auta koji je vozio 18-to godišnjak koji ga je sigurno hajčio kao hajduci svoje konje.

Zbog takvog mišljenja se pretpostavlja da je korišten auto dobro održavan, redovno servisiran, pravilno korišten, da nema ogrebotina i da je malo kilometraže prešao za svoje godine, da ga je bakica vozila samo nedeljom do crkve i nazad, da je bio u nežnim rukama mažen i pažen a nikako gažen, da je savršeno očuvan baš kao Golf koji prikazuje ovo reklamiranje firme Folcvagen.

Što znači da je kupovina već voženog auta od starije osobe ravna dobitku sedmice na lutriji, takva kupovina se ne propušta jer su šanse da je polovan auto dobra kupovina sto jedan posto.

U ovom reklamiranju proizvoda Golfa, on izgleda kao jeftina i savršena prilika za kupovinu ali to je zato što otac i sin ne znaju šta je vremešna dama radila sa njim, u videu hronološki slede događaji:

  • Kada sin upali auto i sav presrećan ga turira do daske, bakici naviru sećanja i priseća se kako je naglo startovala na semaforu, brzo i žestoko, i ostavila Honda-u Civic daleko iza sebe sa 2 mladića zabezeknuta,
  • Kada otac proba amortizer bakica se priseća kako je i ona prelećući preko mostića punom brzinom takođe testirala amortizere u naglom padu sa velike visine na put sa iskačućim varnicama ispod prednjeg trapa,
  • Kada otac prodrma točak radi provere zgloba bakica se priseća kako je ona na svoj način proveravala zglobove točkova: naglim zaokretom unazad se parkirajući u punoj brzini uz škripu guma nasedajući paralelno na bankinu.

Firma Volkswagen na kraju videa navodi slogan za reklamiranje proizvoda Golfa „Ne možete verovati svakoj staroj dami ali možete verovati svakom Golf-u” odmah iza slogana je i znak Folcvagena a ispod je konstatacija „To je auto”.

Otac pregleda motor: reklamiranje firme Volkswagen
Otac pregleda motor: Golf Volkswagen

Kao što se vidi u ovom reklamiranju firme Folcvagen, posle detaljnog pregleda Golf-a od strane oca i sina, oni su potpuno sigurni u dobru kupovinu.

Međutim šarmantna bakica izgleda da je vodila dvostruki život, pretvarala se u Schumacher-a čim sedne za volan.

Ova vremešna dama očigledno nije prosečna bakica, možda Schumacher-ova mama ili brzi i žestoki instruktor vožnje koji je Schumachera učio da vozi.

Nakon što ste odgledali ovo rasturajuće reklamiranje proizvoda Golfa, najverovatnije je da ćete veoma dobro razmisliti da li kupiti korišten auto od neke bakice, sem ako nije Golf Mk3.

Folcvagenu je ciljna grupa bila mlađa populacija između 18 i 25 godina kojoj treba Golf koji može da izdrži vozačke sposobnosti manje iskusnog vozača.

Iz ovog šaljivog reklamiranja firme Volkswagen možemo izvući 3 pouke: prvo, da i bakice mogu žestoko voziti auto kao i Vin Diesel; drugo, ne treba kupovati već vožen auto ni od starije bakice sem ako nije Golf Mk3; treće, Volkswagen-i su snažni, stabilni, pouzdani, izdržljivi, dugotrajni, maltene neuništivi, bolje rečeno nepoderivi.

Kod svake trgovine polovnim delovima igra se pošteno pa ko koga pređe, ovde su se naivni otac i sin nameračili na prepredenu bakicu, a to se vidi kada otac zatvara haubu uz padajući tresak bakica se ko fol jako uplašila, oni su zbog toga računali da je bakica verovatno veoma fina i poštena žena pa će je oni nabrzinu preći, vidi se da nisu dorasli situaciji, ali su imali više sreće nego pameti jer je Golf nepoderiv, da je kojim slučajem kupac bio prosečan Balkanac koji je što šta prošao u životu maltene sito i rešeto on ne bi verovao ni bakici ni Golfu.

I kada bi takav večito nepoverljivi Balkanac, šofer sa naših prostora, pogledao ovo reklamiranje proizvoda Golf-a Mk3 on bi tada i u Golfa posumnjao jer on obično ima neka druga iskustva, lošija naravno, jer baš on nema mnogo sreće u životu i baš njega uvek nešto zakači.

Kada taj neverni Toma sa Balkana pogleda ovaj video on odma prvo pomisli kada se takva kršina uveze iz Nemačke i deportuje nama na Balkan, obično se prodaje pod klišeom: vozila ga bakica do komšinice na kafu i nazad, vozio ga dekica do pekare po lebac, vozila ga domaćica na pijacu po češanj belog luka, vozio ga domaćin do autoperionice samo da ga opere, vozilo ga detence do škole i pravo nazad kući, stojo je sve vreme u garaži pokriven ćebencetom i paljen je samo nedeljom da mu bakica čuje zvuk, da ga oseti kako diše i takve šeme…

Naravno uvek sumnjičavi Balkanac kada pogleda ovo reklamiranje firme Folcvagen odmah pomišlja na najgore, da je taj Golf Mk3 u stvari jedna razvaljena kanta koja je prešla 300.000 kilometara, preživela saobraćajku u kojoj je dobro havarisana, urađene 4 generalke kod nekog Hansa u šupi bez računa.

Rezultati reklamiranja ovog proizvoda Golfa Mk3 za prvih 11 dana na YouTube-u su bili:

  • 1.257.414 pregleda,
  • 3.238 glasanja sa ocenom za i
  • 758 komentara.

Ovo dvolično reklamiranje firme Folcvagen i proizvoda Golf-a Mk3 je privuklo pažnju velikog broja posetilaca na internetu gde je bilo postavljeno na ogroman broj magazina vesti i blogova: Ads of the World, Concierge, Shots, Scary Ideas, Creative Criminals, Tomorrow, Media Greed, Autorifi, Coloribus… i još mnoge druge i gde je bilo opisivano i komentarisano.

0 0 votes
Article Rating
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments