Gigantska zmija steže i gužva bus: kako reklamirati firmu Copenhagen Zoo i uslugu gledanja životinja

  • Post comments:0 Comments
      detaljnije…

Početna > Reklame > Usluge > Zabava

Logo Copenhagen Zoo firme
Logo Copenhagen Zoo firme

Copenhagen Zoo je zoološka bašta u Copenhagen-u, Danska, jedna je od najstarijih zooloških vrtova u Evropi, web sajt je zoo.dk.

Web sajt Copenhagen Zoo firme
Web sajt Copenhagen Zoo firme

Firma Kopenhagen Zuu je otvarala novu izložbu reptila, gmizavaca, zmija … i htela je da izreklamira izložbu kako bi privukla što više posetilaca.

Mamutska Boa konstriktor steže i gužva bus - reklamiranje firme
Mamutska Boa konstriktor steže i gužva bus

Kako reklamirati zoološku firmu Copenhagen Zoo, tako što je Kopenhagen Zuu postavio reklamne plakate kolosalne Boe konstriktora na bočnim i na zadnjoj strani busa, taj obični bus zmija na liniji 6A je saobraćao na ruti kroz predgrađa kao i centralni Copenhagen sve do Copenhagen Zoo vrta.

Leva polovina busa - golemi Carski udav prednjim delom tela steže prednji deo busa - reklamiranje firme
Leva polovina busa – golemi Carski udav prednjim delom tela steže prednji deo busa

Ovo reklamiranje usluge gledanja životinja u Kopenhagen Zuu prikazuje crveni logo Zoo i slogan ispod „Najdivljije mesto u gradu“ koji nisu zgužvani i zato su veoma čitljivi ali tekst koji se nalazi na vrhu busa i nije toliko bitan i zato izgleda zgužvan usled optičke iluzije što doprinosi još upečatljivijoj obmani.

Desna polovina busa - džinovski Piton zadnjim delom tela gužva zadnji deo busa - reklamiranje firme
Desna polovina busa – džinovski Piton zadnjim delom tela gužva zadnji deo busa

U ovom konceptu kako reklamirati firmu Copenhagen Zoo kontrast svetlo žute i crvene boje nasuprot crnih senki čini da se zgužvani deo autobusa ističe, to usmerava oko gledaoca ka zgužvanom delu autobusa tako da ne primećuje stvarni bus preko koga je postavljen reklamni plakat, senke ispod i oko enormnog Carskog udava čine usled optičke obmane kao da je titanski Piton obmotan oko busa.

Divovska Boa konstriktor steže bus na sredini kolovoza - reklamiranje firme
Divovska Boa konstriktor steže bus na sredini kolovoza

Kako vidimo u ovom reklamiranju usluge, optička varka zgužvanog busa pruža izgled kao da je gladna orijaška mrežasta Boa konstriktor pobegla iz Kopenhagen Zuua, ulovila bus i dok bus juri gradskim ulicama kako bi otresao gorostasnu zmiju sa sebe i pobegao ona ga polako gužva kako bi ga degustirala.

Straobalni Carski udav gužva bus na stajalištu - reklamiranje firme
Straobalni Carski udav gužva bus na stajalištu

Kako reklamirati firmu Copenhagen Zoo iz zasede u ambijentu, tako što je Kopenhagen Zuu stvorio optičku iluziju kao da grdni Carski udav potpuno steže gradski bus da bi se domogao putnika, na taj način motivišući maštu slučajnih prolaznika kao da su u zoološkom vrtu divlje scene borbe za opstanak svih živih stvorenja pa čak i mašina kao što je ovaj bus.

Impozantni Piton steže bus baš ispred hotela Palace - reklamiranje firme
Impozantni Piton steže bus baš ispred hotela Palace

Mada je optička obmana u ovom reklamiranju usluge najuspešnija kada se bus gleda direktno sa strane varka je takođe impresivna i kada se gleda pod drugim oštrijim uglovima.

Neki putnici u Copenhagen-u su čak odbili da se ukrcaju u bus iz straha od stezanja.

Firma Copenhagen Zoo je izvestila da je broj posetilaca na otvaranju izložbe premašio najoptimističnije procene od 30% posle reklamiranja usluge.

Ovaj stežući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Copenhagen Zoo i uslugu gledanja životinja je privukao pažnju ogromnog broja prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

5 1 vote
Article Rating
Ocenite
Ukupan broj ocena: 0 Prosečna ocena: 0
Šerujte
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments